--.-° --% 0мм

У Кривому Розi обговорили проблему самогубств серед дiтей та молодi

13:00, 21 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Кривому Розi обговорили проблему самогубств серед дiтей та молодiУ Криворізькому психоневрологічному диспансері пройшов семінар з профілактики суіцидів у молодіжному середовищі. Лікарі, психологи, фахівці служб виконкому Криворізької міської ради, які опікуються долею дітей та молоді, обговорювали шляхи поліпшення поінформованості та координації зусиль у профілактиці суіцидів.   

Головний позаштатний дитячий психіатр УОЗ В.Хомишин проаналізував причини скоєння суіцидальних спроб неповнолітніми, розповів про можливості надання спеціалізованої психіатричної допомоги в Кривому Розі.

«Для надання психологічної підтримки кожному, хто її потребує, на базі ПНД з 8-00 до 18-00 працює телефон довіри 66-40-40. Криворіжці телефонують щодня», - повідомила психолог ПНД І.Драгожилова, - «Кваліфіковані психологи не лише зацікавлено вислухають і підтримають у скрутну хвилину, але й порадять, куди звернутися за лікуванням та соціальною підтримкою. Між тим дослідження свідчать, що вірогідність самогубств підвищується у вечірній, нічний та ранішній час, коли людина залишається наодинці зі своїми думками та переживаннями».

Щотижня по вівторках та п’ятницях психолог І.Драгожилова консультує у Криворізькому центрі здоров’я за адресою: вул. Орджонікідзе, 2. В цьому закладі також щомісяці проводять прийом головний позаштатний дитячий психіатр УОЗ В.Хомишин та психотерапевт ПНД Ю.Кривоухова. Більш докладну інформацію можна отримати за телефоном 407-12-80.

Учасники семінару закликали всі навчальні та виховні заклади міста забезпечити доступність інформації про наявні можливість соціально-психологічної допомоги для  дітей, батьків та молоді.

Заступник начальника служби у справах сім’ї та молоді виконкому Криворізької міської ради С.Головатюк розповіла про результати проведеного анкетування серед дітей та молоді. З віком рівень довіри дітей до батьків зменшується з 90% у 10-12 років до 20% у 16-18. За даними опитувань, основними проблемами, вказаних студентами, як можлива причина самогубств:

І місце – непорозуміння з батьками,
ІІ  -  конфлікти в закладі освіти,
ІІІ – нерозділене кохання.

У виступі методиста управління науки та освіти О.Косенчук йшлося про необхідність напрацювання спільного алгоритму дій у випадку виявлення суіцидальних намірів у дітей, підлітків та молоді.

 

ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых