--.-° --% 0мм

Дніпропетровщина – серед регіонів-лідерів в Україні за рівнем оплати праці

15:40, 16 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Дніпропетровщина – серед регіонів-лідерів в Україні за рівнем оплати праціУ Дніпропетровську пройшло засідання колегії головного управління праці та соціального захисту населення Дніпропетровської облдержадміністрації «Про підсумки роботи за 2010 рік та завдання на 2011 рік».

В роботі колегії взяла участь заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова. Також на засідання колегії були запрошені заступники міських голів та голів райдержадміністрацій з соціальних питань, начальники міських та районних управлінь праці та соціального захисту населення, директори стаціонарних установ.

Під час колегії було розглянуто низку питань, у напрямку яких проводилася робота обласної влади минулого року. Серед них: погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах області, соціальний захист окремих категорій громадян, соціальний та медичний захист чорнобильців та оздоровлення пільгових категорій мешканців області.

Заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Марія Пустова наголосила: «У 2010 році на Дніпропетровщині значно посилився контроль за своєчасністю виплати заробітної плати, організацією соціальної підтримки ветеранів війни, спрощенням процедури призначення житлових субсидій. В цілому по області за всіма цими показниками забезпечений необхідний рівень виконання і свідченням цьому є факт обіймання одних з лідируючих позицій із соціальних питань у рейтингу регіонів, який проводиться Кабінетом Міністрів».

Зокрема, було наголошено, що середньомісячна заробітна плата по області у 2010 році збільшилась на 20,7% та становить 2 тис 369 грн. Це дозволило Дніпропетровщині посісти друге місце серед регіонів України за рівнем оплати праці.

За підсумками 2010 року область є лідером за темпами погашення заборгованості з виплати заробітної плати. Упродовж року загальні борги із заробітної плати скорочено вчетверо – на 63,4 млн грн. А кількість підприємств-боржників з виплати заробітної плати скорочено втричі.

Президент України визначив минулий рік Роком ветеранів. Відповідно до Указів Глави держави, в області за участю громадських організацій були розроблені відповідні програми на підтримку ветеранів війни. Так, за особистої участі голови облдержадміністрації Олександра Вілкула та завдяки активній співпраці влади на всіх рівнях були проведені численні заходи із покращення житлово-побутових умов, медичного, транспортного та соціального обслуговування ветеранів війни.

До Дня перемоги за рахунок Державного бюджету була виплачена щорічна одноразова допомога 175,1 тис ветеранам. Протягом року ветерани війни та «діти війни» в повному обсязі були забезпечені пільгами на житлово-комунальні послуги. Також у минулому році за рахунок коштів Державного бюджету спецавтомобілями були забезпечені 98 інвалідів.
За кошти обласного бюджету 10,4 тис ветеранам війни були надані безкоштовні медикаменти на загальну суму 3,9 млн грн.

Герої Радянського Союзу та ветеран, нагороджений 4-ма медалями «За відвагу» отримали від керівництва облдержадміністрації соціальні картки на суму 50 тис грн кожний.
За дорученням голови облдержадміністрації в районах та містах області 1093 ветеранам були надані послуги із слухопротезування, 5006 ветеранам – із зубопротезування, 24 інваліди війни забезпечені житлом, проведено ремонтні роботи в помешканнях 340 ветеранів.

Також у 2010 році за кошти державного бюджету спецавтомобілями забезпечені п’ять інвалідів-«чорнобильців».

За програмами медичного захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у 2010 році використано 971,5 тис грн. Зокрема, послугами аптек скористалося 4 тис 833 «чорнобильця», стоматологічно-ортопедичну допомогу надано 211 особам. У 2010 році за рахунок коштів державного бюджету оздоровлено 1 тис 472 особи, з них 300 – діти.

У квітні поточного року Україна буде відзначати 25-річницю Чорнобильської трагедії. Для забезпечення в області належного виконання Указу Президента України «Про заходи, пов’язані з 25 – ми роковинами Чорнобильської катастрофи» підготовлено спільне розпорядження голови облдержадміністрації та голови обласної ради, яким створено оргкомітет та затверджено план основних заходів.

На колегії також відзначено позитивну динаміку призначення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг за спрощеним механізмом. Станом на 12 березня кількість сімей, які є учасниками програми житлових субсидій складає 122,9 тис. сімей. Це на 14,5 тис сімей більше у порівнянні з початком 2011 року.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых