--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині припинена діяльність гральних Інтернет-клубів

15:57, 15 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині припинена діяльність гральних Інтернет-клубівВ Україні, як відомо, заборонена гральна діяльність. Одні гравці сфери азарту пішли з ринку, інші зайнялися законним бізнесом, треті – незаконним.

11 березня 2011 року працівниками УДСБЕЗ ГУМВС України в області спільно з прокуратурою Дніпропетровської області та податковою міліцією були проведені заходи щодо профілактики та виявлення злочинів, пов’язаних з організацією та проведенням азартних ігор на території м. Дніпропетровська.

Під час перевірки було встановлено, що за адресами: вул. Героїв Сталінграду, вул. Кірова, вул. Совхозна, вул. Донецьке шосе розміщуються інтерактивні клуби, в яких надаються послуги грального бізнесу через мережу «Інтернет», тобто здійснюється господарська діяльність, щодо якої мається спеціальна заборона, передбачена статтею Кримінального кодексу України 203-2 «Зайняття гральним бізнесом», а також Законом України «Про заборону грального бізнесу в Україні» № 1334 від 15.05.2009.

На момент перевірки була задокументована організація азартних ігор.

В ході огляду приміщень клубів працівниками міліції було вилучено 25 комп’ютерних системних блоків та 12 гральних автоматів.

В діях організаторів вбачаються ознаки складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 Кримінального кодексу України («Зайняття гральним бізнесом»). Санкція вищевказаної статті передбачає штраф у розмірі до п’ятдесяти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Наступного дня під час перевірки було встановлено, що за наступними адресами: вул. Метробудівників, вул. Петровського у м. Дніпропетровську, а також у м. Кривий Ріг, м. Новомосковську розміщуються інтерактивні клуби, в яких надаються послуги грального бізнесу через мережу «Інтернет». На момент перевірки також була задокументована організація азартних ігор.

В ході огляду приміщень клубів працівниками міліції було вилучено 20 комп’ютерних системних блоків та 42 гральних автомати.

13 березня правоохоронцями було встановлено, що в м. Павлограді, м. Жовті Води та в м. П’ятихатки розміщуються такі самі інтерактивні клуби, в яких під прикриттям Інтернет-сервісу надавалися послуги у сфері грального бізнесу. На момент перевірки також була задокументована організація азартних ігор.

В ході огляду приміщень клубів працівниками міліції були вилучені комп’ютерні системні блоки у кількості – 21 та 24 гральних автомати.

На теперішній час проводиться дослідча перевірка, вирішується питання про порушення кримінальних справ.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых