--.-° --% 0мм

Заслужені тренери з Дніпропетровщини отримали президентські стипендії

14:30, 14 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Заслужені тренери з Дніпропетровщини отримали президентські стипендіїСтипендій, що будуть виплачуватися протягом двох років, удостоєні заслужений тренер України з футболу, голова ради ветеранів фізичної культури і спорту Дніпропетровської області Микола Дубінін та заслужений тренер СРСР та УРСР з баскетболу Ісак Майзлін. Тренери будуть отримувати стипендії відповідно до Указу Президента України «Про призначення державних стипендій видатним діячам фізичної культури і спорту» від 2 березня 2011 року.  

Микола Дубінін свою спортивну кар’єру розпочав гравцем футбольної команди «Спартак» м. Дніпропетровська. Потім він грав у футбольній команді «Сталь», був тренером з футболу команди обласної ради «Динамо», працював на посаді державного тренера з футболу Дніпропетровського обласного комітету з фізичної культури і спорту, був старшим тренером з футболу ДЮСШ № 1 м. Дніпропетровська. Під його керівництвом дніпропетровська збірна команда юнаків з футболу протягом 1962-1965 постійно виборювала перше місце в чемпіонатах України з футболу.

Микола Іванович обіймав посаду старшого тренера збірної команди України з футболу серед юнаків. У 1966 році його збірна стала чемпіоном СРСР з футболу серед юнаків, а через рік збірна команда України виграла чемпіонат Європи. У 1997 році Миколу Дубініна обрано головою ради ветеранів спорту Дніпропетровської області.

Протягом своєї трудової та спортивної діяльності (загальний стаж роботи в галузі фізичної культури і спорту – 52 роки) Микола Іванович зарекомендував себе справжнім фахівцем своєї справи. Він і нині користується великою повагою та авторитетом серед керівництва і спортивної громади області.

Інший стипендіат – Ісак Майзлін довгий час працював тренером жіночої команди майстрів класу «А» спортивного клубу «Сталь» заводу ім. Петровського у Дніпропетровську. Саме під йог окерівництвом ця баскетбольна команда у 1986 році стала срібним призером Спартакіади народів СРСР.

За часи свого тренерства Ісак Майзлін підготував 68 майстрів спорту СРСР та України, олімпійських чемпіонів, чемпіонів світу та Європи, а також виховав 4 заслужених тренерів України з баскетболу.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых