--.-° --% 0мм

В Кривому Розі відбувся круглий стіл, присвячений заповітам Тараса Шевченка

11:47, 14 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В Кривому Розі відбувся круглий стіл, присвячений заповітам Тараса Шевченка11 березня у діалог-центрі Кривого Рогу відбулося засідання круглого столу на тему «Заповіти Т.Г.Шевченка». У заході взяли участь лідери та активісти осередків політичних партій.

Зокрема, представники Криворізьких міських організацій Партії регіонів, Фронту Змін, Народного Руху України, об’єднання патріотів України. Також були присутні представники громадських організацій та національних меншин міста. Це і Криворізька міська організація ветеранів, і «Інгульська паланка війська Запорізького низового» й «Спілка поляків» Ойчизна». Крім того серед присутніх була доцент кафедри української та світової  літератури Олена Гончаренко. На засіданні були і представники молодіжного виконкому та місцевих засобів масової інформації.

Засідання відкрив вступним словом про питання сучасності слова Тараса Шевченка начальник відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю – помічник міського голови Андрій Полтавець. Він відзначив, що в українській літературі немає фігури більш відомої, аніж постать Тараса Григоровича Шевченка. Тому традиційно 9 березня вся країна дружно відзначила чергові шевченківські дні. У Кривому Розі було проведено декілька сот заходів – це і офіційні, і просвітницькі й громадсько-політичні заходи.     

Основною ідеєю проведення круглого столу було віднайти відповіді на нагальні питання сьогодення, зокрема чи зможемо ми всі об’єднатися навколо слова Тараса Григоровича, чи є сам Т.Шевченко, його приклад єднальним ідеалом для нашого народу і врешті-решт, як представники різних об’єднань чують і трактують заповіти поета.

У рамках зазначеної тематики було запропоновано для обговорення такі питання: які заповіти Т.Шевченка є найактуальнішими, які слова Кобзаря ніколи не втратять своєї сили, чи є у Т.Шевченка поетичне формулювання  національної ідеї, які заповіти Кобзаря вже втілені, чому Шевченкове слово близьке й зрозуміле всім українцям (і за національністю, і за громадянством).

Цікава та актуальна тема викликала жваву дискусію серед учасників та гостей круглого столу. Проте, у своєму полемічному руслі, усі присутні підкреслювали значення творчості видатного українського поета, художника і мислителя у формуванні української національної свідомості та єдності.

Розгляд актуальних та цікавих питань спричинив виникнення неабиякого інтересу у аудиторії.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых