--.-° --% 0мм

У місті налічується 2 347 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування

10:40, 11 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У місті налічується 2 347 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування9 березня вiдбулося чергове засiдання виконкому Криворiзької міської ради, на якому з питання щодо соціального захисту дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема реалізації прав кожної дитини на виховання в сім’ї, доповіла начальник служби у справах дітей виконкому Криворізької міської ради Лариса Хоружева.  

Вона, зокрема, відзначила, що це питання є пріоритетним, тому відповідні служби вживають вичерпні заходи для його вирішення. Так, станом на 1 березня 2011 року на первинному обліку в службах у справах дітей виконкомів районних у місті рад перебувають 2 347 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, 1 666 дітей - проживають у сім’ях громадян.

Лариса Хоружева зауважила, що службою у справах дітей виконкому міськради постійно проводиться інформаційна компанія з популяризації сімейних форм виховання. Крім того, однією з форм допомоги прийомним батькам є Програма підтримки багатодітних сімей та дітей пільгових категорій, яка передбачає надання одноразової допомоги у розмірі 1 тис.грн. громадянам, які беруть дитину на виховання в прийомну сім’ю.

Протягом 2010 року управліннями праці та соціального захисту населення міста було виплачено державну соціальну допомогу на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які мешкають в прийомних сім’ях та дитячому будинку сімейного типу, та грошове забезпечення прийомним батькам та батькам вихователям на загальну суму близько 1 млн. 400 тис.грн.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых