--.-° --% 0мм

На міжнародній виставці освітяни Дніпропетровщини отримали найбільшу кількість нагород

08:28, 11 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На міжнародній виставці освітяни Дніпропетровщини отримали найбільшу кількість нагородУсі управління та відділи освіти органів влади Дніпропетровської області та 81 навчальний заклад регіону узяли участь у  Другій міжнародній виставці «Сучасні навчальні заклади – 2011», що відбулась 2-4 березня у Києві. Організаторами виставки виступили Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Національна академія педагогічних наук України та компанія «Виставковий Світ».  

За кількістю відзначених нагородами і дипломами Виставки освітяни Дніпропетровщини, як зазначає Оргкомітет, далеко випередили інші регіони України. У виставці брали участь 735 освітніх закладів з більш ніж 10 країн.

Зокрема, особисті подяки Міністра освіти і науки, молоді та спорту та Президента Національної академії педагогічних наук України отримали 22 освітянина області, а освітні заклади регіону вибороли Гран-прі та 8 срібних й золотих медалей.

Коментуючи подію, голова облдержадміністрації Олександр Вілкул зазначив, що таке високе визнання навчальних закладів області на заході міжнародного рівня – закономірне, адже в минулому році Дніпропетровщина розпочала розробку та впровадження спеціального освітнього проекту «Дніпропетровський стандарт розвитку освіти».

«Наша головна мета – забезпечення високої якості освітніх послуг, які відповідають вимогам сучасного світу. Адже саме це є дорогою до успіху та визнання. Найближчим часом відбудеться відкриття Центру освіти Дніпропетровської області, який об’єднає всі складові єдиного освітнього інформаційного простору області. Це перший в Україні подібний центр», - підкреслив Олександр Вілкул.

Як зазначила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, серед завдань Центру освіти - створення обласної інформаційно-аналітичної бази даних; підготовка педагогічних працівників; онлайн-консультації; розробка дистанційних курсів для дітей з особливими потребами, віртуальна бібліотека та багато іншого В тому числі Центр освіти забезпечить якісне функціонування освітньої мережі інтернет-сайтів установ і закладів освіти.

«Моніторинг якості знань учнів і надалі залишається одним з наших головних завдань. Вже у І кварталі поточного року буде проведено моніторинги з трьох основних базових дисциплін – української мови, математики, історії України», - повідомила начальник головного управління освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Галина Мегега.

Нагороди освітян Дніпропетровщини, здобуті на Другій міжнародній виставці «Сучасні навчальні заклади – 2011»

Начальник головного управління освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Галина Мегега отримала особисту подяку за підписом Міністра освіти і науки, молоді та спорту та Президента Національної академії педагогічних наук України.

Також особисті подяки отримали керівники відділів освіти міст Дніпропетровська, Кривого Рогу, Синельникове, а також Верхньодніпровського, Софіївського та Томаківського районів та 15 педагогічних працівників навчальних закладів області.

Гран-Прі у номінації «Кращий навчальний заклад післядипломної освіти України» отримав Дніпропетровський обласний інститут післядипломної освіти.

Золоті медалі у виставкових номінаціях «Упровадження у навчально-виховний процес середнього освітнього закладу інноваційних педагогічних технологій» та «Модернізація дошкільних начальних закладів» отримали 4 заклади: комунальний заклад освіти «Багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр» Дніпропетровської обласної ради, техніко-економічний ліцей № 61 Дніпропетровської міської ради, ліцей інформаційних технологій при Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара, колегіум №11 м. Новомосковська.

Срібні медалі отримали ще 4 заклади: обласний комунальний заклад освіти «Дніпропетровська загальноосвітня спеціальна школа-інтернат для глухих дітей», комунальний заклад освіти «Навчально-реабілітаційний центр розвитку дитини дошкільного віку» Дніпропетровської обласної ради», загальноосвітній ліцей нових інформаційних технологій № 2 м. Дніпродзержинська, обласний комунальний заклад освіти «Криворізька загальноосвітня санаторна школа-інтернат №8 І-ІІ ступенів».

Бронзову медаль отримав дошкільний навчальний заклад №88 «Казка» м. Кривого Рогу.

ДОВІДКА:
Цього року на виставці було представлено близько 735 кращих освітніх закладів та виробників засобів навчання для освіти з 27 регіонів України, Росії, Аргентини, США, Швейцарії, Китаю, Словаччини, Польщі, Американські Ради з міжнародної освіти ACTR/ACCELS, Консультаційний центр освіти в США, Німецька служба академічних обмінів (DAAD), CampusFrance, Програма імені Фулбрайта в Україні.

На 112 семінарах, науково-практичних конференціях, «круглих» столах», презентаціях відбулося обговорення нагальних проблем подальшого удосконалення процесу навчання і виховання, упровадження інформаційних технологій і педагогічних новацій, обмін досвідом практичної роботи та здобутками кращих навчальних закладів.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых