--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині створюється комплексна губернаторська програма з благоустрою регіону

15:03, 10 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині створюється комплексна губернаторська програма з благоустрою регіонуБлизько 4 тисяч засохлих та поламаних дерев у Дніпропетровську, які потребують заміни або створюють загрози для громадян, будуть замінені новими саджанцями цього року. Таких масштабних робіт з озеленення міста не проводилось протягом останніх 20 років. Цього року роботи з відновлення та заміни зелених насаджень в обласному центрі стали можливими завдяки позиції голови облдержадміністрації Олександра Вілкула та співпраці міської та обласної влади. Загалом в області буде висаджено близько 100 тисяч нових зелених насаджень: 70 тисяч дерев та 30 тисяч кущів. Про це повідомив начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Білоусов під час засідання з питань благоустрою, що відбулось у міськраді під головуванням міського голови Дніпропетровська Івана Куліченка.  

«У 2010-му році завдяки жорсткому контролю губернатора Олександра Вілкула та його сприянню у вирішенні багатьох питань, на Дніпропетровщині значно покращилась ситуація, пов’язана з благоустроєм територій. За рахунок обласного бюджету, за рахунок обласного екологічного фонду цього року спрямовуються суттєві кошти для вирішення питань щодо вивозу сміття, озеленення та реконструкції очисних споруд сфери ЖКГ у містах та районах області», - зазначив Андрій Білоусов.

Він підкреслив, що з боку облдержадміністрації надається організаційна та фінансова допомога містам області й хід робіт з благоустрою відбувається під контролем голови облдержадміністрації Олександра Вілкула. Андрій Білоусов зазначив: «Щотижня на селекторній нараді керівники міст та районів доповідають Олександру Юрійович Вілкулу щодо виконаних та запланованих робіт».

За словами міського голови Івана Куліченка, у Дніпропетровську минулого року завдяки сприянню та підтримці обласної влади вперше розпочата системна робота з інвентаризації зелених насаджень. Виявлено 14 тисяч дерев, які потребують заміни. Цього року майже 30% з них – близько 4 тисяч буде замінено. На проведення ліквідації, обрізки та замыни цих дерев з обласних та міських джерел виділено 10 млн. грн. Іван Куліченко підкреслив, що це рекордна сума.

Начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Білоусов також повідомив, що за сприяння обласної влади цього року продовжиться фінансування з обласного екофонду й інших проектів з вирішення питань благоустрою міста. Зокрема, 15 мільйонів гривень вже спрямовано на реконструкції очисних споруд Дніпропетровського м’ясокомбінату. Ще 4 млн. грн. передбачено для продовження реконструкцій каналізаційних насосних станцій міськводоканалу.

«14 лютого 2011 року голова облдержадміністрації Олександр Вілкул підписав розпорядження щодо проведення в області заходів з благоустрою. Створюється комплексна губернаторська програма з благоустрою регіону, яка буде представлена Олександром Вілкулом найближчим часом. Усі міста та райони вже подали свої плани, які передбачають висадку дерев та кущів, прибирання піска з доріг, який було висипано в період ожеледиці взимку, ліквідацію стихійних сміттєзвалищ та тому подібне. Зокрема, також заплановано 4 обласних суботника», - повідомив Андрій Білоусов.

Він також зазначив, що завдяки ініціативі голови облдержадміністрації Олександра Вілкула,  минулого року в області за рахунок обласного бюджету розпочато роботу зі створення Системи управління твердими побутовими відходами. «Цього року ми завершимо цю роботу. Створення Системи поводження з ТБО надасть змогу не лише повністю проаналізувати кількість та структуру відходів, провести інвентаризацію полігонів та інших об’єктів, задіяних у цій галузі. В результаті цієї роботи ми зможемо визначити оптимальну логістику з вивозу сміття та найдоцільніші способи його переробки та утилізації. Таким чином ми отримаємо зважену відповідь – яким шляхом має йти область – де й що саме необхідно будувати: якої потужності полігони, сміттєспалювальні чи сміттєпереробні заводи. До кінця року така програма буде створена, в ній буле відображений кожний район та місто», - зазначив Андрій Білоусов.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0