--.-° --% 0мм

«АрселорМіталл Кривий Ріг» заборгувало інвалідам 204 млн. грн

11:45, 3 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

«АрселорМіталл Кривий Ріг» заборгувало інвалідам 204 млн. грн15 великих підприємств Дніпропетровщини заборгували обласному відділенню Фонду соціального захисту інвалідів більше 300 млн. грн. Найбільшими боржниками у списку є ВАТ «Арселор Міттал Кривий Ріг» (майже 204 млн. грн.), «Придніпровська залізниця» (29 млн. грн.), ВАТ «ДМК ім. Дзержинського». Про це повідомили у самому відділенні Фонду.  

Згідно з отриманими даними, борг підприємств по сплаті адміністративно-господарських санкцій разом з пенею складає 319 047 720, 42 грн., що станом на січень ц.р. становить 80% від загальної суми боргу підприємств за всю діяльність відділення Фонду ( 400 758 389, 42 грн.). Іншими словами, на 15 підприємствах області «висить» 80% суми загального боргу. Окрім того, є й такі підприємства, які взагалі не звітують до відділення Фонду.

«У нас закінчилася звітна пора, а деякі великі підприємства області так і не відзвітували щодо працевлаштування інвалідів. Тим самим вони порушують ст. 19, 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», де прописані нормативи робочих місць для цієї категорії населення. У переліку цих підприємств цілком платоспроможна торгівельно-промислова група «Рейнфорд», - зазначив заступник керуючого дніпропетровського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Георгій Рябцев. - Щодо боржників, то ми подаємо позовні заяви, однак, якщо у випадках з малими підприємствами суд ухвалює рішення на користь Фонду, то у випадках з великими підприємствами чомусь стає на їхню сторону».

Ірина РУДЕНКО

dniprograd  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0