--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині стартував місячник добровільної здачі зброї

10:10, 2 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині стартував місячник добровільної здачі зброїЗ сьогоднішнього дня в Україні стартував місячник добровільної здачі зброї. Про це повідомив 28 лютого на пресс-конференції, яка відбулася в обласному центрі, начальник дозвільної системи управління громадської безпеки ГУМВС України в Дніпропетровській області полковник міліції Микола Федорович.

- Якщо громадяни з 1 по 31 березня добровільно здадуть до органів внутрішніх справ зброю, що в них незаконно зберігалася, то цим вони звільнять себе від кримінальної та адміністративної відповідальності, - доповів Микола Федорович. - Більш того, якщо це мисливська вогнепальна, холодна чи газова зброя, то її власники мають можливість після оформлення відповідних документів зареєструвати цю ж зброю як особисту власність і використовувати її на законних підставах.

За підсумками попереднього місячника з добровільної здачі зброї, який проходив у жовтні 2010 року, у Дніпропетровській області було здано 297 одиниць зброї та 38 129 боєприпасів. Із загального числа тільки 19 одиниць – це армійські рушниці, 28 – зброя сучасних зразків, яка потрапила до України контрабандою з гарячих точок, 37 – саморобна зброя, 213 - мисливські гладкоствольні рушниці.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0