--.-° --% 0мм

Лікарні Дніпропетровщини отримали обладнання для новонароджених, кошти на яке зібрали волонтери

15:55, 1 мар 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Лікарні Дніпропетровщини отримали обладнання для новонароджених, кошти на яке зібрали волонтериОбласним дитячим лікарням України надійде медичне обладнання, розраховане на допомогу новонародженим та передчасно народженим дітям. Передача обладнання відбулася в у залі колегій Міністерства охорони здоров'я України за підсумками акції Фонду "Серце до серця".

Спільними зусиллями волонтерів Фонду "Серце до серця", а також учнівською та студентською молоддю було зібрано понад 3,3 млн. гривень. На цю суму Фонд закупив близько 115 одиниць спеціального медичного обладнання для дитячих лікарень. Приємно відзначити, що медичні працівники та студентська молодь Кривого Рогу минулого року активно приймала участь у цій акції. У травні 2011 року Фонд збиратиме кошти для лікування дітей, хворих на цукровий діабет. "Чекаємо ще більшої активності криворіжців", повідомляють в управлінні охорони здоров'я виконкому міськради.

"Питання стану здоров'я дітей в Україні є пріоритетними для Міністра галузі Іллі Ємця та для Уряду в цілому", - зазначив перший заступник Міністра охорони здоров'я Украіни Олександр Аніщенко, додавши, що основними показниками здоров'я населення, які характеризують та впливають на демографічну ситуацію є народжуваність. А здоров'я новонароджених дітей - це здорове майбутнє здорової країни.

Олександр Аніщенко передав слова вдячності організатором збору коштів та всім небайдужим до проблем малюкової смертності.

У заході взяли участь голова правління ВБФ "Серце до серця" Павло Горінов, голова наглядової ради ВБФ "Серце до серця" Єжи Конік, представники обласних державних адміністрацій, головні лікарі обласних дитячих лікарень, партнери та меценати Фонду, діячі культури та мистецтв України Павло Зібров, Наталья Валевська, представники Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Державної служби молоді та спорту України, Міністерства внутрішніх справ України тощо.

Головною умовою передачі придбаного медобладнання в користування лікарням є безкоштовне діагностування та лікування на ньому дітей. Кожна окрема одиниця обладнання, встановлена у визначеній лікарні фірмою-виробником, означена логотипом Фонду, за яким громадяни України легко розпізнаватимуть його. За придбаним Фондом обладнанням здійснюватиметься різновекторний контроль з боку Фонду, Наглядової Ради та нерегламентований безпосередній контроль громадян.

Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до Серця» був створений у січні 2006 року. Ідея створення такого фонду запозичена українською молоддю у польського благодійного фонду «Великий Оркестр Святкової Допомоги». Мета Фонду – порятунок життя і здоров’я дітей та повернення довіри громадськості до благодійних організацій, шляхом провадження діяльності за принципами прозорості, простоти, усестороннього контролю і публічного звітування.

Підтримкою “Великого Оркестру” заручився фонд «Серце до Серця» після своєрідного стажування та обміну досвідом у Польщі двох засновниць, які пообіцяли відтворити свято допомоги в Україні. Таким чином, Україна стала першою та єдиною, на даний час, країною, з якою погодився співпрацювати „Великий Оркестр…”.

Для прозорості та довіри кошти, котрі збирають в скриньки волонтери, рахують банківські працівники, які одразу переводять їх на рахунок Фонду (для цього у день Акції в містах-обласних центрах для волонтерів відчинені відділення обраного банку). Загальна сума на цьому рахунку широко висвітлюється в ЗМІ та є доступною на інтернет-сторінці Фонду.

Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця» – це одна з найбільших в Україні щорічних благодійних акцій. Протягом тижня у всій  країні відбуваються концерти і благодійні аукціони. Вулицями міст ходять волонтери, які збирають у спеціальні скриньки кошти. За зібрані кошти Фонд купує медичні прилади та апарати для порятунку життя маленьких дітей.

Довідки за тел.: (044) 331-28-11, (093) 304-51-65, (050) 988-69-18


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0