--.-° --% 0мм

Дотримуйтесь правил пожежної безпеки

08:30, 26 фев 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Дотримуйтесь правил пожежної безпекиУправління з питань надзвичайних ситуацій Дніпропетровської облдержадміністрації звертається до мешканців області з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки.

Пам’ятайте! Будь-яка несправність в електропроводці і порушення правил її експлуатації призводить до пожежі.

Виходячи з приміщення, не забувайте виключити електроосвітлення та електроприлади, які не можна залишати без нагляду (праска, електроплитка, електрочайники і т.д.).

Будь-яка несправність в електропроводці і порушення правил її експлуатації призводить до пожежі. Особливо небезпечне коротке замикання, яке виникає при сполученні двох проводів з оголеними ділянками. Проводи з пошкодженою ізоляцією при цьому дуже нагріваються, виникає іскріння і захисна ізоляція проводів спалахує.

Надійні охоронці від короткого замикання – це електрозапобіжники. Якщо електрозапобіжники вийшли з ладу, їх необхідно замінити новими, виготовленими в заводських умовах. Не робіть саморобних вставок - у випадку підвищення напруги в електромережі і у випадку короткого замикання вони не розімкнуть електричне коло, не знеструмлять електромережу у квартирі.

Часто до короткого замикання і пожежі призводить перевантаження електромережі в результаті одночасного включення в мережу, особливо в одну розетку, декілька електроприладів.
Слідкуйте, щоб проводи зовнішньої електролінії були натягнуті і не торкалися один одного, а на вводі у приміщення – взяті в ізоляційні трубки; шнури до електроприладів, телевізорів, радіоприймачів і настільних ламп, а також штепсельні вилки і розетки були справні.
   
Пам’ятайте: експлуатувати несправний прилад - небезпечно!
У випадку пожежі негайно телефонуйте в пожежно-рятувальну службу за телефонним номером «101».
     
ДОВІДКА:

Протягом січня-лютого 2011 року в Дніпропетровській області зареєстровано 327 пожеж, на яких загинуло 45 чоловік. Прямі збитки від пожеж склали понад 2 млн грн. Всі випадки пожеж із загибеллю людей мали місце в житловому секторі. Однією з основних причин загибелі людей на пожежах є невиконання ними правил пожежної безпеки в побуті.

Протягом січня 2011 року основними причинами виникнення пожеж, як і раніше, залишаються: необережне поводження з вогнем (45,6% від їх загальної кількості); порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок (30,5%); порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей, теплогенеруючих агрегатів та установок (13,6%).
     
     
За інформацією прес-служби управління з питань надзвичайних ситуацій Дніпропетровської облдержадміністрації.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0