--.-° --% 0мм

Криворіжець організував виставку раритетних кінокамер у Дніпропетровську

09:41, 26 фев 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Криворіжець організував виставку раритетних кінокамер у ДніпропетровськуНещодавно в Дніпропетровську відкрилась виставка раритетних кінокамер. Там представлені понад півсотні експонатів, за якими можна дослідити історію удосконалення апаратури та самого процесу створення кіно.

Більшість експонатів виставки належить студенту з Кривого Рогу Євгену Шевченку, який навчається у Дніпропетровському аграрному університеті. Останній розповідає, що колекціонувати старі камери почав випадково:

- Ця ідея виникла ще рік тому, коли я чисто випадково купив кінокамеру «Кварц» всього лише за 30 гривень. З тих пір я і почав колекціонувати камери, постійно поповнюючи колекцію,

Окраса експозиції - кінокамера «Дружба». Нею у 50-60 роках знімали документальне кіно. Кожен кадр оператору доводилося ретельно продумувати. Адже одна касета була розрахована лише на дві з половиною хвилини зйомки.

Процес кіновиробництва був дуже громіздким. Важить така камера понад 40 кілограмів, а штатив до неї – ще 20. Щоби її перенести, потрібно п'ятеро людей.

У цієї німецької камери - три об'єктиви. У кожного своє призначення: для звичайної зйомки, наближення та максимального збільшення кута кадру. Оператор обирав необхідний об'єктив, заводив мотор, як будильник, та починав працювати. Такою камерою  знімали навіть мультфільми.

Експозиція раритетних відеокамер триватиме ще протягом, як мінімум, одного місяця. Організатори сподіваються поповнити виставку новими експонатами. Наразі, організатори виставки дають можливість побачити кінокамери «Спорт», «Кварц», «Екран», «Родина», «Конвас-Автомат», «Кинор», «Киев», «Красногорск», «Альфа» та інші.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых