--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул провів зустріч з Генеральним консулом Республіки Польща у Харкові Яном Гранатом

14:28, 25 фев 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул провів зустріч з Генеральним консулом Республіки Польща у Харкові Яном ГранатомГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів зустріч з Генеральним консулом Республіки Польща у Харкові Яном Гранатом. Сторони обговорили подальші перспективи взаємовигідного співробітництва Дніпропетровщини та Польщі, а також шляхи співпраці  між дніпропетровськими та польськими компаніями.  

У зустрічі також взяли участь голова обласної ради Євген Удод, міський голова Іван Куліченко, президент Дніпропетровської торгово-промислової палати Віталій Жмуренко.

«Польща є стратегічним партнером України. Тому обласна влада Дніпропетровщини всіляко сприятиме розбудові та посиленню цього партнерства. Це нові знання, досвід, новий рівень спільної довіри», - зазначив Олександр Вілкул.

Олександр Вілкул презентував гостям соціально-економічні, науково-технічні та культурні досягнення області. Він зазначив, що сьогодні Дніпропетровщина представляє собою перспективний для інвестицій регіон України.   

«Область має потужний промисловий потенціал. Зростання промислового виробництва в регіоні досягає 116%, у той час як по Україні воно становить 111%», - наголосив Олександр Вілкул.

Він також зазначив, що Дніпропетровщина зацікавлена у поглибленні співпраці на регіональному рівні, особливо з найбільш промислово розвинутими регіонами Польщі.

«Область має достатньо цікавих інфраструктурних проектів, куди польська сторона може залучати інвестиції. Також ми готові до співпраці у різних галузях, як у плані економічного співробітництва,так і в культурних та освітніх програмах», - додав губернатор.

В свою чергу Ян Гранат пообіцяв передати інформацію про Дніпропетровську область бізнес-колам Польщі.

Він також висловив свою зацікавленість у культурній співпраці регіону з Польщею. Адже на Дніпропетровщині проживає більше 3 тис поляків.

На завершення зустрічі голова облдержадміністрації сказав: «Ми вдячні Польщі з послідовну підтримку євроінтеграційних процесів нашої держави. Ми вітаємо дії польської сторони, спрямовані на спрощення візового режиму для наших громадян, передусім для бізнесу та студентства».  

ДОВІДКА:

Обсяги зовнішньоторговельних операцій між Дніпропетровською областю та Республікою Польща у 2010 році. Зовнішньоторговельний оборот склав 615,5 млн дол. США, у тому числі експорт склав 461,8 млн дол. США, імпорт - 153,7 млн дол. США.

У 2010 році на область припадало 12,8% загального торговельного обороту України з Польщею, в тому числі 24,6% експортних та 5,3% імпортних операцій.

За результатами 2010 року зовнішньоторговельний оборот області з Польщею збільшився на 74,9% у порівнянні з 2009 роком, експорт – у 2,1 раза, імпорт – на 20,6%.

Інвестиційна діяльність.Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку області, станом на 1 січня 2011 року склав 7 млрд 486,7 млн дол. США, у тому числі обсяг іноземних інвестицій із Польщі – 5,9 млн дол. США. Іноземні інвестиції вкладено в оптову торгівлю і посередництво в ній – 3,7 млн дол. США (61,5%), в промисловість – 1,9 млн дол. США (31,5%) та в інші галузі 0,3 млн дол. США (7,0%).В області зареєстровано 25 підприємств, у які вкладено інвестиції із Польщі.

Польська етнічна громада.У Дніпропетровській області проживає близько 3,29 тис. етнічних поляків, що складає 0,1% від всього населення регіону. Польський рух в регіоні представляють дві організації: Дніпропетровська обласна громадська організація Центр польської культури ім. Кароля Войтили та Товариство ім. Ф. Шопена в Україні.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0