--.-° --% 0мм

Бджоли і блискавки вбивають на Дніпропетровшині більше людей ніж собаки і гриби

11:51, 25 фев 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Бджоли і блискавки вбивають на Дніпропетровшині більше людей ніж собаки і грибиНа Дніпропетровщині за 2010 рік померло 54,5 тисяч жителів, з них 3,5 тисячі осіб, - або майже кожен шістнадцятий, - загинули від зовнішніх причин: нещасних випадків, отруєнь, самогубств, тощо. Кількість загиблих від неприродних причин смерті (три чверті яких складають чоловіки) поступається за величиною лише числу померлих від хвороб системи кровообігу та новоутворень. Про це повідомляють у Головному управління статистики в Дніпропетровській області.  

Аналіз структури померлих від зовнішніх причин показав, що від навмисного самоушкодження пішов з життя майже кожний п'ятий з них; від смертельних випадків, пов'язаних з дорожньо-транспортними пригодами – майже кожен восьмий; кожний дев'ятий помер через отруєння алкоголем; від вбивств – кожний чотирнадцятий; кожний шістнадцятий – від випадкового утоплення. Крім того, внаслідок отруєння грибами померло 2 особи, ураження блискавкою лишило життя 4 осіб. Внаслідок укусу бджіл загинуло троє людей і одна людина – від укусу собаки.

Переважна кількість померлих від зовнішніх причин смерті (68%) загинула у працездатному віці, 29% – у віці старше працездатного.

Упродовж 2010 року трагічно пішли з життя 95 дітей у віці до 16 років, з них 58 хлопчиків та 37 дівчаток.

Як зазначають у Головному управління статистики в Дніпропетровській області, високий рівень смертності від зовнішніх причин й сьогодні залишається злободенною проблемою та негативно впливає як на природний приріст населення, так і на процес його відтворення.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0