--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул: «Ми не дамо переписати нашу героїчну історію»

14:00, 23 фев 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул: «Ми не дамо переписати нашу героїчну історію»Голова обласної державної адміністрації Олександр Вілкул під час урочистого засідання з нагоди відзначення Дня захисника Вітчизни вручив орден «За заслуги» ІІІ ступеня ветерану Афганістану Павлові Луцюку. Також губернатор нагородив відзнаками облдержадміністрації та вручив цінні подарунки ветеранам Великої Вітчизняної війни, військовослужбовців та учнів військового ліцею.

В урочистостях узяли участь голова обласної ради Євген Удод, міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко, начальник Дніпропетровського гарнізону генерал-лейтенант Сергій Бессараб, заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак, представники ветеранських організацій, воїни-афганці, військовослужбовці, студенти військових кафедр, учні військового ліцею та старшокласники загальноосвітніх шкіл.

Олександр Вілкул подякував присутнім ветеранам Великої Вітчизняної війни і відзначив їхній неоціненний внесок у патріотичне виховання молоді.

«День захисника Вітчизни – для нас святий день і ми нікому не дамо переписати нашу героїчну історію», - наголосив він. Губернатор відзначив, що саме завдяки подвигові ветеранів сьогодні мають свободу не лише країни, що входили колись до складу СРСР, але й усі країни Європи.

Голова облдержадміністрації підкреслив, що доблесть ветеранів Великої Вітчизняної війни завжди надихатиме прийдешні покоління на вірне служіння народові України та нашій державі.

Він зазначив, що наразі йде стрімке реформування української армії. «Президент України переконаний, що найважливішими факторами розбудови збройних сил є впровадження сучасних військових технологій та досягнення європейського рівня соціальних стандартів для військовослужбовців, членів їхніх сімей та військових пенсіонерів», - наголосив Олександр Вілкул.

Обласна влада, відзначив він, на постійній основі надає шефську допомогу діючим військом частинам, які базуються на Дніпропетровщині.

Також одним із важливих проектів, якими наразі займається обласна і центральна влада, губернатор назвав передачу військових містечок до комунальної власності територіальних громад селищ Черкаське та Гвардійське Новомосковського району. «Передача цих військових містечок на баланс зазначених територіальних громад забезпечить комфортність проживання їх мешканців», - наголосив губернатор.

А для посилення патріотичного виховання молоді Дніпропетровщини облдержадміністрація, за словами Олександр Вілкула, ініціює вперше за 20 років відродження військово-патріотичної гри «Зірниця», до проведення якої будуть залучені в якості інструкторів та тренерів військовослужбовці підрозділів Збройних Сил України, які дислокуються на території області.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых