--.-° --% 0мм

Працівниками міліції Дніпропетровщини розкрито резонансне вбивство восьмирічної дівчинки

15:59, 22 фев 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Працівниками міліції Дніпропетровщини розкрито резонансне вбивство восьмирічної дівчинки21 лютого п.р. в ГУМВС України в Дніпропетровській області відбулася прес-конференція заступника начальника Головного управління – начальника кримінальної міліції полковника міліції Мазана В. Б. Він повідомив про розкриття резонансного злочину, що був скоєний 8 лютого п.р. у м. Дніпродзержинську.  

Ввечері 8 лютого до Заводського РВ міліції м. Дніпродзержинська звернулася жінка, яка повідомила про зникнення своєї восьмирічної доньки. На пошуки дитини одразу був піднятий весь гарнізон дніпродзержинської міліції.

10 лютого за телефоном «102» зателефонували мешканці будинку № 7 по проспекту Комсомольському й повідомили, що у контейнері для сміття був знайдений закривавлений труп невідомої дівчинки. Під час роботи слідчо-оперативної групи на місці події стало відомо, що це – труп безвісно зниклої двома днями раніше дитини. Оглянувши тіло, судово-медичні експерти констатували: спочатку дитину зґвалтували, а потім – задушили. На пошуки зловмисника задіяли не лише місцеву міліцію, а й співробітників управління карного розшуку Дніпропетровської області.

Слід зазначити, що мати дівчинки, отримавши страшну звістку, повела себе неадекватно. Складалося враження, що вона щось знає, через те й помітно нервується. У поле зору правоохоронців потрапив співмешканець жінки, 47-річний громадянин Російської Федерації. Останній лише 7 лютого приїхав з Росії в Україну. Під час спілкування з працівниками міліції чоловік повністю відкидав свою причетність до скоєння цього злочину. Лише коли правоохоронці представили йому беззаперечну доказову базу того, що саме він винен у смерті малечі, лиходій став давати свідчення.

Зі слів підозрюваного, 8 лютого, приблизно о 20.00 годині він знаходився в квартирі своєї співмешканки по вул. Бурхана. Застосувавши фізичну силу та утримуючи дівчинку руками, він проти її волі вступив з нею у статевий зв'язок. Коли дитина стала кричати, кримінальник, аби вгамувати її галас, руками перекрив дівчинці дихальні шляхи. За кілька хвилин дитина померла від механічної асфіксії.

З метою приховування вбивства покидьок поклав тіло у мішок та згодом викинув його у сміттєвий бак. Наразі вже достеменно можна стверджувати, що матір знала про загибель доньки від рук свого співмешканця, але правоохоронні органи про це вчасно не повідомила. Тому відносно жінки порушена кримінальна справа за ч. 1 ст. 396 Кримінального кодексу України («Приховування злочину»). Вона затримана. Також, правоохоронці вирішують питання про порушення відносно жінки ще однієї справи – за статтею 166 КК України – за злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною.

Відносно її співмешканця порушено одразу дві кримінальні справи: за статтею 152, ч. 4 («Зґвалтування малолітньої» – карається позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років) та 115 ч. 2 («Умисне вбивство малолітньої дитини» - карається позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі).

Нині вбивця заарештований. Його провина підтверджується показами свідків, відтвореннями подій того вечора, результатами чисельних молекулярно-генетичних експертиз, які були проведені у м. Києві.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых