--.-° --% 0мм

Дніпропетровську область із робочим візитом відвідав Міністр охорони здоров'я України Ілля Ємець

10:04, 22 фев 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Дніпропетровську область із робочим візитом відвідав Міністр охорони здоров'я України Ілля ЄмецьВ рамках робочого візиту у Дніпропетровську область, міністр охорони здоров'я України Ілля Ємець взяв участь у прес-конференції із представниками засобів масової інформації. Під час поїздки міністр відвідав Дніпропетровське обласне комунальне клінічне лікувально-профілактичне об'єднання «Фтизіатрія», обласну дитячу клінічну лікарню та обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.  

Під час спілкування із журналістами міністр розповів про підсумки своєї поїздки і високо оцінив рівень оглянутих медичних закладів: «Протягом візиту я відвідав три лікарні. І мені було дуже приємно побачити, що ці високоспеціалізовані заклади працюють на дуже високому рівні».

«Мені також приємно, що з нами присутня влада області. Міняти медицину в кращу сторону можна тоді, коли є влада. А влада зараз є. І влада міцна, тому у нас, медиків, є шанс зробити краще для пацієнтів», - підкреслив Ілля Ємець.

Під час вступного слова голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул зазначив: «Ключові моменти медичної реформи – це створення високопрофесійних, оснащених за останнім словом техніки, медичних установ як, наприклад, Обласна дитяча клінічна лікарня, новий корпус якої ми відкрили у п’ятницю разом із Першим заступником Глави Адміністрації Президента України Іриною Акімовою.

Це посилення адресної допомоги, тобто акцент на сімейну медицину. І це значне посилення роботи «швидкої допомоги» (збільшення пунктів дислокації та кількості машин). У результаті ми повинні прийти до того, щоб у кожний куточок Дніпропетровської області машина «швидкої допомоги» могла доїхати за 10, максимум – 15, хвилин».

Губернатор ще раз підкреслив, що жодна лікарня не буде закрита і жоден лікар не буде звільнений. «Всі наші дії направлені тільки на те, щоб поліпшити систему охорони здоров'я», – наголосив Олександр Вілкул.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0