--.-° --% 0мм

У Кривому Розі особливе дбайливе ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни

14:00, 21 фев 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Кривому Розі особливе дбайливе ставлення до ветеранів Великої Вітчизняної війни18 лютого у залі засідань виконкому Криворізької міської ради у рамках єдиного дня інформування був проведений просвітницький захід з нагоди 67 річниці визволення Кривого Рогу від фашистських загарбників.  

Під час інформаційної зустрічі голова Криворізької міської організації ветеранів Микола Дабіжа розповів про участь ради ветеранів у вшануванні подвигу народу в роки Великої Вітчизняної війни та патріотичне виховання молоді на його бойових і трудових традиціях. Зокрема М.Дабіжа відзначив, що Криворізька міська ветеранська організація налічує понад 170 тисяч осіб. Вона об’єднує в своїх рядах покоління, які захистили країну від фашистських загарбників, відбудували державу, своєю самовідданою працею зміцнювали її економіку і добробут народу.

Особлива увага у ветеранській організації, за словами Миколи Кириловича, приділяється учасникам визволення Кривого Рогу. Так, 8 лютого поточного року в Інгулецькому районі завершилася акція «Естафета визволення», ініційована міською радою ветеранів, присвячена визволителям Криворіжжя. Вона пройшла через усі райони міста, її учасниками були близько 1,5 тисячі дітей, сотні ветеранів.

М.Дабіжа відзначив, що завдяки підтримці міської та обласної влади, громадськості міста, міською організацією ветеранів проводиться велика та значима робота. Наприклад, завдяки особистому сприянню Олександра Юрійовича Вілкула за останні роки у Кривому Розі урочисто відкриті меморіальні дошки першому Герою Радянського Союзу Василю Койнашу, Герою Радянського Союзу Григорію Скляру, командиру партизанського загону Борису Шангіну. Також відкриті стела з іменами загиблих партизан в селищі Рахманове та стела на честь рятівників греблі КРЕС, меморіальні плити з іменами 310 загиблих воїнів. До Дня визволення України у минулому році відкритий «Годинник пам’яті» з іменами учасників бойових дій, що проживають у Кривому Розі.

Голова Криворізької міської організації ветеранів Микола Дабіжа зауважив, що Кривий Ріг – це особливе місто в його бережливому відношенні до історичної пам’яті, до подій Великої Вітчизняної війни, до пам’яті полеглих. І свідченням цього є загальноміські заходи, присвячені вшануванню та увічненню героїчного подвигу захисників Вітчизни, бойових і трудових звитяг українського народу під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років подвигу ветеранів.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых