--.-° --% 0мм

Головою Асоціації органів місцевого самоврядування Дніпропетровської області став Євген Удод

10:12, 21 фев 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Вісімнадцятого лютого 2011 року відбулася конференція Асоціації органів місцевого самоврядування Дніпропетровської області, у якій взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, перший заступник Глави Адміністрації Президента Ірина Акімова, голова обласної ради Євген Удод та майже 900 керівників органів місцевого самоврядування регіону.

Головою Асоціації органів місцевого самоврядування Дніпропетровської області став Євген Удод 

На початку конференції до зібрання звернувся Олександр Вілкул. Він коротко проінформував присутніх про соціально-економічну ситуацію в регіоні та окреслив пріоритетні завдання 2011 року.

Голова облдержадміністрації закликав присутніх об'єднати громаду області навколо майбутнього, навколо реформ. “Ми маємо не йти від проблемних питань, а шукати на них відповіді, ухвалювати ефективні рішення в інтересах громади”, - наголосів губернатор. Також Олександр Вілкул зазначив, що саме на місцевому самоврядуванні лежіть більшість питань, пов’язаних із забезпеченням комфортності проживання громадян, благоустрою міст та селищ, надання послуг ЖКГ, а також підтримка підприємництва, розвиток ринку праці…. “А це, наразі, є найбільш актуальні питання для суспільства. Тому дуже важливо, що члени Асоціації добре розуміються на тому, що є складовими щоденної роботи із забезпечення належного рівня життя жителів Дніпропетровщини і виконують свої завдання на високому рівні”, – наголосив Олександр Вілкул.

Особливу увагу присутніх керівник області звернув на необхідності забезпечення жорсткого контролю за використанням бюджетних коштів: “Ви повинні діяти зважено та прагматично, тримати на постійному контролі виконання фінансової дисципліни... Це питання я тримаю по постійному контролі. Місцеві фінанси мають працювати з повною віддачею по сформульованим головним напрямкам розвитку територій ”.

Олександр Вілкул також виказав впевненість, що найближчим часом активізується співпраця Асоціації та облдержадміністрації: “ Представники місцевого самоврядування добре знаються на стані справ на місцях, знаходяться в постійному контакті з людьми... Тому для мене, як керівника області дуже важливі ваші пропозиції для розробки та реалізації регіональних програм розвитку Дніпропетровщини та залучення інвестицій”.

Він також зазначив, що одне з найголовніших завдань Дніпропетровської обласної асоціації місцевого самоврядування - це передача знань і досвіду від старшого покоління керівників тим, хто вперше обраний очільниками рад, а також сільськими й селищними головами. Адже запорука загального успіху – це, насамперед, плідне співробітництво й консолідація зусиль усіх рівнів державної влади та місцевого самоврядування в ім'я розвитку й процвітання Дніпропетровщини й України.

“Ми вибудовуємо якісно новий формат роботи місцевої влади, що базується на конструктивному діалозі з усіма гілками влади, відповідальному ставленні до покладених завдань та відкритості перед громадою”, - зазначив Олександр Вілкул.

Відкриваючи конференцію голова Асоціації Юрій Вілкул коротко прозвітував про проведену роботу за минулий рік та зазначив, що у час впровадження реформ безпосередня участь місцевих рад, об’єднаних в Асоціацію, набуває важливого значення. І об’єднуючу роль у цьому, на переконання виступаючого, має виконувати обласна рада. Тому Юрій Вілкул попросив підтримати рішення координаційної ради щодо переобрання голови Асоціації. Ним став голова обласної ради Євген Удод.

Дякуючи членам Асоціації за високу довіру, Євген Удод запевнив, що на цій посаді він планує організувати роботу таким чином, щоб місцеві громади регіону відчули реальну допомогу.

- Протягом останнього року, - наголосив новообраний керівник Асоціації, - у нашій країні створена потужна система влади. Вперше за багато років налагоджена тісна співпраця обласної ради з обласною державною адміністрацією. Є підтримка наших ініціатив з боку Президента України В.Ф.Януковича і Уряду країни. А Асоціація органів місцевого самоврядування Дніпропетровщини за рік свого існування об’єднала усі сільські, селищні, районні і міські ради Придніпров’я.

Євген Удод озвучив завдання, які сьогодні стоять перед органами місцевого самоврядування Дніпропетровщини. „За короткий час, - зазначив він, - ми маємо запустити механізми, які працюватимуть на економіку регіону, впровадити реформи, відкрити свої території для інвесторів, вивести на якісно новий рівень розвитку сільське господарство, будівництво та промисловість регіону. Губернатор поставив чітке завдання - кожен район, кожне місто має розробити довгострокову стратегію розвитку своїх територій і ефективно її виконувати. Без цих складових не можливий еволюційний розвиток держави і Дніпропетровщини зокрема”.

Делегати конференції прийняли до складу Асоціації нових її членів, затвердили бюджет організації, внесли зміни до складу координаційної ради та ревізійної комісії.

Першим заступником голови Асоціації обрано Юрія Вілкула Григоровича, на якого покладено координацію діяльності міських рад. Заступником голови Асоціації став Володимир Гарам – голова Верхньодніпровської районної ради. Головою Ревізійної комісії обрано депутата обласної ради Михайла Разгоняєва.

Довідково:

Органи місцевого самоврядування Дніпропетровщини – це 389 рад різного рівня, серед яких: Дніпропетровська обласна рада, 22 районних, 13 міських міст обласного значення, 7 міських районного значення та 18 районних у містах, 288 сільських та 40 селищних рад.

Асоціація була створена рішенням установчих зборів 29 грудня 2009 року. До Асоціації, відповідно до Статуту, затвердженому на зборах, увійшла 371 місцева рада (без районних у містах).

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых