--.-° --% 0мм

У Дніпропетровську пройшов обласний етап всеукраїнських змагань «Ігри чемпіонів»

12:00, 17 фев 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Дніпропетровську пройшов обласний етап всеукраїнських змагань «Ігри чемпіонів»15 лютого 2011 у Дніпропетровську, на базі спорткомплексу Дніпропетровського хіміко-технологічного університету, пройшов обласний етап всеукраїнських змагань «Ігри чемпіонів». Головна мета заходу – залучення молоді до активних занять фізичною культурою і спортом та пропагування досягнень українських спортсменів.

Змагання відбулися за підтримки Міністерства освіти та науки України, Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту України, Дніпропетровської обласної державної адміністрації та ТМ «Біола».

Гостем змагань був Юрій Зайцев – Чемпіон Олімпійських ігор 1976 р., Чемпіон світу (1976 р. і 1978 р.) і Європи (1978 р., 1979 р.) у важкій атлетиці.

«Керівництво облдержадміністрації приділяє особливу увагу розвитку дитячого та молодіжного спорту. За ініціативи губернатора Олександра Вілкула у 2010 році з обласного бюджету було виділено кошти, завдяки якими в області встановлено 41 сучасний спортивно-дитячий майданчик. І ще близько 50 таких майданчиків плануємо ввести в дію цього року. Наша мета – стимулювати та підтримувати прагнення дітей до занять спортом. Це дозволить  нам виховати здорове і спортивне покоління», - наголосив начальник Управління у справах фізичної культури та спорту облдержадміністрації Олександр Пшеничников.

«Ігри чемпіонів» проводяться з 2007 року і стали традиційно-щорічними для більш  ніж 2 млн школярів. До участі у змаганнях допускаються учні 5-10 класів загальноосвітніх навчальних закладів, за станом здоров’я віднесені до основної медичної групи.

Цього року у змаганнях взяли участь 25 команд з районів та міст Дніпропетровщини. Дніпропетровськ був представлений 8 командами. Переможцями стала команда  ліцею №100 (м. Дніпропетровськ), друге місце посіла команда школи №130 (м. Кривий Ріг), третє – команда школи № 1 (м. Верхівцеве).

28 квітня команда-переможець дніпропетровського ліцею №100 поїде на фінальну частину ігор у міжнародний дитячий центр «Артек».

ДОВІДКА:

Ігри проводяться в чотири етапи за окремою відповідною програмою:
І етап – Шкільні змагання;
ІІ етап – Районні та міські змагання;
ІІІ етап – Республіканські в АР Крим, обласні, Київські та Севастопольські міські змагання;
ІV етап – Фінальні змагання. Проводяться у травні на базі Міжнародного дитячого центру «Артек».

ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых