--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині зберігається тенденція зниження роздрібних цін на курячі яйця, птицю та свинину

16:15, 16 фев 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині зберігається тенденція зниження роздрібних цін на курячі яйця, птицю та свининуВ Дніпропетровському регіоні спостерігається стала тенденція щодо зниження роздрібних цін на яйця курячі, птицю та свинину. Зокрема, за першу декаду лютого яйця курячі подешевшали на 4,9%; м'ясо птиці – на 4,1%; свинина – на 1,7%. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Олександр Любович під час селекторної наради з питань цінової ситуації на основних продовольчих ринках, заходах щодо її стабілізації та стану підготовки до проведення комплексу весняно-польових робіт, яку провів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Микола Безуглий.

Звітуючи, Олександр Любович зазначив, що питання забезпечення населення області соціально важливими продуктами харчування за обґрунтованими цінами знаходиться на особливому контролі голови облдержадміністрації Олександра Вілкула. І завдяки спільним діям влади та бізнесу цінова ситуація в області є відносно стабільною. Про це свідчить індекс споживчих цін, який у січні склав 101,1%. За цим показником область займає 12 місце серед регіонів України.
«В першій декаді лютого роздрібні ціни на переважну більшість соціально значущих продовольчих товарів практично не змінювалися. Спостерігалося незначне коливання цін на молочну продукцію, проте рівень середніх цін на неї залишається нижчим за середньо українські», - повідомив Олександр Любович.

Він також підкреслив, що для стабілізації цінової ситуації на внутрішньому продовольчому ринку на Дніпропетровщині створено регіональний оперативний штаб, організовано постійний моніторинг цінової ситуації та встановлено контроль з боку облдержадміністрації.

Заступник голови облдержадміністрації також зазначив, що область в достатній кількості забезпечена продовольчим зерном. Станом на 1 лютого 2011 року в області задекларовано 860 тис. тонн зерна. У його числі 378 тис. тонн продовольчого зерна, з якого для хлібопекарської промисловості - 341 тис.тонн. Потреба до кінця маркетингового року складає 185 тис.тонн зерна.

Довідка:

В області діють розпорядження голови облдержадміністрації „Про встановлення граничних рівнів рентабельності на продовольчі товари”, „Щодо запровадження регулювання цін на деякі види продовольчих товарів”, „Щодо декларування зміни оптово – відпускних цін на продовольчі товари”.

Також підписаний та діє Протокол порозуміння між Дніпропетровською облдержадміністрацією, органами місцевого самоврядування, виробниками соціально-значущих продовольчих товарів, суб’єктами оптової та мережевої роздрібної торгівлі щодо вжиття спільних заходів по насиченню споживчого ринку області якісними продуктами харчування за доступними цінами.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых