--.-° --% 0мм

Олександр Любович: «На Дніпропетровщині запроваджено проведення ярмарок за цінами виробників»

10:25, 16 фев 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Любович: «На Дніпропетровщині запроваджено проведення ярмарок за цінами виробників»Щосуботи і щонеділі на центральних ринках міст та районних центрів області проходять ярмарки місцевих виробників сільгосппродукції. На цих ярмарках громадяни можуть придбати продукти харчування, роздрібна ціна яких на 10 - 40% нижча за середньоринкову. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Олександр Любович під час селекторної наради з питань цінової ситуації на основних продовольчих ринках.  

Щотижня в області проходить більше 70 таких ярмарок, у яких беруть участь понад 300 товаровиробників та підприємств оптової торгівлі.

«На Дніпропетровщині запроваджено проведення ярмарок за цінами виробників. Їх робота спрямована на стабілізацію цін на продукти харчування. Тим більше, Дніпропетровська область забезпечує себе ними в основному за рахунок власного виробництва. І дефіциту на товари сільгоспвиробництва в регіоні сьогодні не має», - зазначив Олександр Любович.

Зокрема, на ярмарках, що відбулися 11-13 лютого мешканці могли придбати м'ясо свинини за ціною 23 грн за 1 кг (ринкова ціна на нього складає 30-50 грн за кг), м'ясо птиці за ціною 15 грн за кг (ринкова ціна – 19 грн за кг), рис за ціною 6,70 грн за кг (ринкова ціна 8-9,50 грн за кг), мука за ціною 2,50 – 3,70 за кг (ринкова ціна – 4 грн за кг), олія соняшникова – 12,50 грн за літр (ринкова ціна – 14 грн за літр), цукор – 7,70 грн за кг (ринкова ціна – 9 грн за кг), цибуля – 4,80 грн за кг (ринкова ціна – 7-8 грн за кг).

Довідково:

У Дніпропетровську ярмарки проходять на ринках «Центральний» («Озерка») – вул. Шмідта,1, «Тополя» - вул. Панікахи, 11, «Березинський» - вул. Березинська, 23, торговельно-сервісному центрі «Трофимівський» - вул. Братів Трофимових, 40.

У всіх інших містах та районних центрах області ярмарки працюють на місцевих центральних ринках.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых