--.-° --% 0мм

Спорткомплекс Північного комбінату є одним із кращих як у Кривому Розі, так і в області

08:33, 16 фев 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Спорткомплекс Північного комбінату є одним із кращих як у Кривому Розі, так і в областіЯк зазначив Анатолій Палієнко, заступник директора ДП «СпортМайстер», 2010 рік був для СК «Північне сяйво» дуже успішним, оскільки за всіма напрямками діяльності спорткомплексу від фізкультурно-оздоровчого до спорту вищих досягнень помітно суттєвий ріст показників. Так за спортивними досягненнями вихованців наш СК визнаний кращим у місті та другим у Дніпропетровщині.

Оздоровлення трудівників ВАТ «ПівнГЗК» основне завдання СК «Північне сяйво». У порівнянні з 2009-м роком від 30 до 33 збільшився список структурних підрозділів комбінату, працівники яких відвідують спорткомплекс, а сама кількість оздоровлених зросла від 3015 осіб до 4017. Важливу роль у пропаганді здорового способу життя та занять фізичними вправами відіграють спортивно­масові заходи, які проходять у північанському палаці спорту. Календарний план таких заходів у 2010 році також збагатився (від 37 до 49) новими змаганнями й конкурсами.

Окремо від цього переліку стоїть проведення традиційної комбінатської спартакіади, змагання якої проходять у всі сезони, і на сьогодні вже налічують 16 видів спорту. Минулоріч цим рухом було охоплено 1840 північан. Разом з тим від 45 до 48 збільшилося число постійно діючих навчально­спортивних груп, які мають стабільний контингент відвідувачів.

Дуже порадували минулого року високими особистими досягненнями вихованці СК «Північне сяйво», сказав А.Палієнко, підготовлено 2 майстри спорту міжнародного класу, 4 майстри спорту України, 7 кандидатів у майстри спорту та 29 першорозрядників. Таких високих показників з вищої спортивної майстерності спорткомплекс не мав за всю свою історію існування.

Слід зазначити, що матеріальна база спорткомплексу з відновленими приміщеннями, внутрішнім і відкритим літнім басейнами, двома футбольними полями, обладнаним тиром дозволяє проводити змагання не тільки комбінатського, але й міського та обласного рівнів. Отож, він періодично приймає гостей з інших районів, міст і регіонів, що дає чудову можливість північанам напрацьовувати досвід поруч з титулованими й іменитими спортсменами України. Серед таких заходів Всеукраїнський турнір з кульової стрільби, чемпіонат області з армспорту, Всеукраїнський та обласний турніри з плавання серед ветеранів.

Анатолій Григорович поділився і планами на поточний рік. Керівництво ДП «СпортМайстер» на чолі з директором Віктором Баландіним і колектив СК «Північне сяйво» налаштовані утримати досягнуті позиції та покращити їх новими перемогами й здобутками. Планується збільшення кількості навчально­спортивних груп і розширення програми спартакіади, щоб залучити до змагань і регулярних занять спортом якомога більше працівників ПівнГЗК, тим паче палац спорту працює 7 днів на тиждень зранку до вечора. Підтримується на належному рівні та розширюється матеріальна база спорткомплексу, тренажерний комплекс та інші підручні засоби.

Представники СК «Північне сяйво» беруть активну участь у змаганнях всіх рівнів, серед яких спартакіада профспілки металургів і гірників України, чемпіонати області, країни, Європи та світу з багатьох видів спорту тощо. Є надії на північанських спортсменів і в напрямку олімпіади 2012 року. Наприклад Денис Кушніров, переможець минулорічної молодіжної олімпіади у Сінгапурі, має всі шанси потрапити до державної олімпійської збірної з кульової стрільби. Наші представники Валентина Кальнинш та Олександр Зіненко вже виступали у складі національної збірної, отже тир спорткомплексу має відповідні тренерський ресурс, досвід і технічну базу для підготовки кращих українських стрільців.

Відмітив А.Палієнко професіоналізм і майстерність тренерськоінструкторського складу СК «Північне сяйво», представники якого виконують почесну місію  допомагають працівникам ПівнГЗК та їх дітям оздоровлюватись, підтримувати добру фізичну форму, а найбільш наполегливим відкривають шлях до великого спорту. Таким колективом можна пишатися та з його допомогою рухатися до нових перемог і досягнень.

Колектив СК «Північне сяйво» щиро вдячний керівництву та профкому ВАТ «ПівнГЗК» за постійну підтримку та допомогу в облаштуванні за сучасними стандартами стрілецького тиру, басейнів, ігрового залу та роздягалень спорткомплексу.

Олександр Колісник


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых