--.-° --% 0мм

Дніпропетровщина вшанувала пам’ять воїнів-інтернаціоналістів

15:30, 15 фев 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Дніпропетровщина вшанувала пам’ять воїнів-інтернаціоналістівВ обласному центрі відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника воїнам-афганцям «Вибух пам’яті» та мітинг вшанування пам’яті загиблих учасників бойових дій на території інших держав з нагоди Дня пам'яті воїнів-інтернаціоналістів. В заходах взяли участь: керівництво Дніпропетровської облдержадміністрації, обласної та міської рад, голови районних у місті рад і голови районних об’єднань ветеранів Афганістану, представники обласного та міського об’єднань ветеранів Афганістану, районних організацій ветеранів Афганістану.  

«Наш обов’язок – зберегти пам’ять про наших загиблих Героїв та надати підтримку тим, хто її потребує», - підкреслив у своєму виступі заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак.

Цього року відзначається 22-га річниця виводу військ з Афганістану. На Дніпропетровщині велика увага приділяється воєнно-патріотичному вихованню молоді. Питання збереження пам’яті про подвиг воїнів знаходиться на постійному особистому контролі голови облдержадміністрації Олександра Вілкула. В багатьох школах, профтехучилищах, технікумах створено музеї воїнів-інтернаціоналістів, працюють військово-патріотичні клуби.

«Ви – герої, солдати, воїни, які є прикладом мужності та патріотизму. І ви, - ті, хто навчився долати труднощі та вирішувати найскладніші завдання, - потрібні суспільству, потрібні сучасній молоді, яка братиме з вас приклад», - підкреслив Іван Ступак.

ДОВІДКА:
Понад 12 тисяч дніпропетровців брали участь у бойових діях на територіях інших держав: Афганістану, Угорщини, Куби, Чехословаччини, Ефіопії, Югославії, Лівану, Іраку. Але саме Афганська війна стала найбільш жорсткою. Вона тривала десять років і забрала життя 14,5 тис радянських воїнів. Вона забрала життя також 212 наших земляків, понад 500 наших земляків воїнів-афганців стали інвалідами.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых