--.-° --% 0мм

У Кривому Розі відбувся урочистий мітинг, присвячений 22-й річниці виведення військ з Афганістану

12:30, 15 фев 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У Кривому Розі відбувся урочистий мітинг, присвячений 22-й річниці виведення військ з Афганістану15 лютого міський голова Юрій Вілкул взяв участь у мітингу та церемонії покладання квітів до пам’ятника «Землякам криворіжцям, загиблим в афганській війні» з нагоди дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Також на заході були присутні заступники міського голови, депутати місцевих рад, голови районних у місті рад, голови організацій Українського союзу ветеранів Афганістану міста, учасники бойових дій в Афганістані, голова ради ветеранів, представники громадськості.

На мітингу у своїй промові Ю.Вілкул відзначив, що безпосередню участь у бойових операціях в Афганістані приймали понад 3 тисячі криворіжців. Для вшанування їх пам’яті та пам’яті загиблих воїнів у інших країнах світу у місті зводиться храм Ікони Божої Матері «Взыскание погибших», єдиний такий подібний в Україні. Відкритий духовно-патріотичний центр для роботи з молоддю. Щодо соціального захисту такої категорії людей, то міський голова додав, що у Кривому Розі щорічно затверджується відповідна Програма, на виконання якої у 2011 році передбачено 8 млн. грн, у тому числі понад 500 тис.грн – на соціальну підтримку учасників бойових дій на території інших держав.

ДОВІДКА:
У місті працює Криворізька міська і 7 районних організацій Українського союзу ветеранів Афганістану. Криворізька організація одна серед найбільших за чисельністю в Україні.

Засновником руху воїнів-афганців у Кривому Розі був Віталій Євдокимович Вєхтєв, який у 1983 році заснував міську раду сімей загиблих воїнів інтернаціоналістів.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0