--.-° --% 0мм

За останній рік Дніпропетровщину мінували і підривали 18 разів

14:07, 12 фев 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

За останній рік Дніпропетровщину мінували і підривали 18 разів10 лютого в Головному управлінні МВС України в Дніпропетровській області відбулася прес-конференція за фактами надходження анонімних погроз про підготовку вибуху або підпалу в 2010 - 2011 роках за участю заступника начальника Головного управління – начальника кримінальної міліції, полковника міліції Мазана Валерія Борисовича.  

Анонімне повідомлення (ст. 259 Кримінальний кодекс України)

1. Завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інші дії, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, - карається штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян або арештом на термін до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.

2. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинене повторно, - карається позбавленням волі на строк відє 2 до 5 років.

Під час прес-конференції Валерій Мазан повідомив присутнім журналістам, що у 2010 році на території Дніпропетровської області було зареєстровано 18 анонімних повідомлень про загрозу вибуху, за якими порушено 7 кримінальних справ за ст. 259 Кримінального кодексу України, за 11 фактами в порушенні кримінальних справ було відмовлено на підставі п.п. 1, 2 ст. 6 КПК України.

До кримінальної відповідальності притягнуто 7 осіб. Відносно 8 осіб складені адміністративні протоколи за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство).

За 3 фактами особи не встановлені, проводяться подальші заходи.

Об'єкти посягання поділяються наступним чином: Навчальні заклади (школи) - 4, вокзали - 3, ринки, магазини, кафе, державні установи по - 2, кінотеатр, аптека, колонка (води).

За територією:

м. Дніпропетровськ - 11, Кривий Ріг - 4, Дніпродзержинськ - 2, Петропавлівський район області - 1.

За місяцями:

Найбільше анонімних повідомлень у лютому - 4, травні, серпні - 3, березні, квітні - 2, січні, червні, вересні, жовтні - 1.

Для порівняння:

у 2009 році було зареєстровано 14 фактів анонімних повідомлень про загрозу вибуху (магазинів, автівок, будинків - 3, шкіл, стадіонів - 2).

у 2008 році - 19 фактів, по 5 порушені кримінальні справи, за 2007 рік зареєстровано - 4, 2006 - 14.

Цього року були зареєстровані 3 анонімні повідомлення - всі в м. Дніпропетровську, 2 з яких – розкриті:

1. Замінування центрального автовокзалу (за даним фактом в порушенні кримінальної справи відмовлено на підставі п. 2 ст. 6 КПК Україна), а також:

як приклад розкриття:

2. 31 січня 2011 року невстановлена особа зателефонувала «102» і повідомила, що центральний залізничний вокзал замінований. У ході проведених оперативно-розшукових заходів працівниками міліції був встановлений і затриманий місцевий житель, який з хуліганських спонукань зателефонував зі свого мобільного телефону і повідомив про замінування. За даним фактом порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 259 Кримінального кодексу України (дане діяння карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років), наразі зловмисник заарештований, перебуває в умовах ізолятора тимчасового тримання в м. Дніпропетровську.

3. Крім того, 09 лютого цього року на лінію «102» подзвонив невідомий і повідомив про замінування торгового центру «Материк» в м. Дніпропетровську. У ході проведених заходів було встановлено і затримано місцевого жителя, який напередодні мав конфлікт з охоронцями даного центру і вирішив їм помститися. За даним фактом порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України (дане діяння карається штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років). Проводяться подальші слідчі дії.

Також, під час прес-конференції Валерій Мазан відповів на численні питання журналістів.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0