--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул: «Державна позиція полягає у збереженні родючості сільськогосподарських земель»

09:12, 12 фев 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Олександр Вілкул: «Державна позиція полягає у збереженні родючості сільськогосподарських земель»Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул взяв участь у науково-практичній конференції на тему «Сучасний стан, проблеми, перспективи розвитку та напрями вдосконалення виробництва технічних культур у Дніпропетровській області». 

«Державна позиція полягає у збереженні родючості сільськогосподарських земель – багатства Дніпропетровщини та всієї України», - наголосив губернатор, виступаючи перед аграріями області та науковцями.

Він зазначив, що сільське господарство є пріоритетним кластером стратегії підвищення конкурентоспроможності регіону. «Обласна влада системно працює над довгостроковим розвитком цього кластеру», - підкреслив Олександр Вілкул. При цьому, відзначив він, підходи, які застосовуються у цьому процесі ґрунтуються на серйозному науковому аналізі.

Голова облдержадміністрації наголосив, що наразі обласна влада разом аграріями Дніпропетровщина інтенсивно працює над виконанням завдань, поставлених Урядом, щодо розвитку вітчизняного АПК. Зокрема, мова йде про оптимізацію посівних площ соняшника і технічних культур в загальній структурі посівів Дніпропетровщини.

«З цього року для того, щоб зберегти родючість наших земель, ми вводимо обмеження на площі посівів технічних культур, зокрема - соняшника і ріпаку», - зазначив Олександр Вілкул. Зокрема, він наголосив, що ставить перед аграріями завдання: оптимізувати площі посівів соняшника в поточному році до 20% від загальної кількості посівних площ, а в подальшому - до 12%. При цьому, не знижуючи обсягів виробництва.

Для цього, підкреслив губернатор, необхідно підвищити врожайність технічних культур з одного гектара.

«Саме тому в рамках розробки стратегії розвитку сільського господарства на Дніпропетровщині напередодні проведення весняно-польових робіт, облдержадміністрація провела чергову зустріч з представниками аграрного бізнесу і наукових кіл», - зазначив він.

Олександр Вілкул переконаний, що влада спільними діями з аграріями та вченими розробить ефективний комплекс заходів, який забезпечить нарощування виробництва сільськогосподарської продукції і зміцнення економіки регіону.

Голова облдержадміністрації також звернувся до голів райдержадміністрацій з вимогою приділяти постійну увагу структурі посівних площ з тим, щоб в найближчі роки Дніпропетровщина  вийшла на науково обґрунтовану систему сівозміни.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0