У Кривому Розі за тиждень знизився рівень захворюваності на кишкові інфекції
Про це повідомили у Криворізькому відділі Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб
Кишкові інфекції особливо небезпечні у спекотну пору року через активне розмноження збудників, що можуть передаватися через воду, їжу та брудні руки.
Із 10 по 17 липня у Кривому Розі зареєстрували 31 випадок захворюваності на гострі кишкові інфекції, на попередньому тижні – 33.
Питома вага дитячої захворюваності за останній тиждень склала 54,8.
Найбільше отруєнь сталося через м’ясні вироби — 29%. На молочні продукти припадає 4,9% випадків, овочі — по 14,6%, яйця — 9,7%, рибні вироби та через брудні руки – по 2,4%.
Основними причинами зростання захворюваності є недотримання правил особистої гігієни та безпеки харчових продуктів.
Щоб не захворіти, дотримуйтесь чистоти та гігієни навколо вас:
- мийте руки з милом перед їжею, після туалету та після повернення з вулиці;
- добре мийте овочі та фрукти перед вживанням;
- споживайте тільки чисту воду – кип’ячену або бутильовану;
- готуйте їжу ретельно – достатньо термічно обробляйте м’ясо, рибу, яйця;
- не вживайте продукти з простроченим терміном або ті, що зберігалися без холодильника;
- не купуйте їжу в місцях без належних санітарних умов;
- не купайтесь у місцях несанкціонованих пляжів. У Кривому Розі немає офіційно дозволених місць для купання.
Популярное
15:42, 28 апр 2025
Кулінарний блог А. Паукової: Кіш-лорен. Він же лоранський пиріг. З лососем та шпинатом
19:17, 18 май 2025
Топ обсуждаемых
Атаки безпілотників і обстріли на Дніпропетровщині: постраждав чоловік, є руйнування
07:43, 29 окт 2025

КОММЕНТАРИИ — 0