--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині проходить благодійна акція «Якість життя для наших батьків»

15:17, 9 фев 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині проходить благодійна акція «Якість життя для наших батьків»У Дніпропетровську Асоціація імплантологів України спільно з Асоціацією приватних стоматологів, за підтримки Міністерства охорони здоров’я України та голови Дніпропетровської облдержадміністрації проводить безкоштовне вживлення зубних імплантатів та протезування ветеранам Другої світової війни у рамках всеукраїнської благодійної акції «Якість життя для наших батьків».

Протягом дня лікарі-добровольці з України, Польщі, Німеччини, Казахстану, Росії та Молдови в операційних Обласної клінічної лікарні ім.Мечнікова зроблять імплантації зубів дітям війни та ветеранам Другої світової війни віком від 70 до 93 років.

Для виявлення пацієнтів, що потребують такого виду допомоги, керівники лікувальних закладів стоматологічного профілю склали списки осіб, які потребували лікування. За первинно наданою інформацією кількість потребуючих склала 173 особи.

На теперішній час кількість пацієнтів, яким можливе та не протипоказане оперативне втручання з встановлення дентальних імплантатів та які виказали бажання на проведення імплантації складає 34 особи. Цим пацієнтам планується встановити 136 імплантатів, на основі яких в той же день буде безкоштовно здійснене зубопротезування.

Під час проведення акції одночасно будуть задіяні 10 операційних блоків (17 операційних місць). Працювати будуть 25 хірургічно-ортопедичних бригад (у кожній - лікар-хірург, лікар-ортопед та два асистенти) і 10 бригади анестезіологів.

Акція «Якість життя для батьків» уже відбулася у Сімферополі, Києві, Одесі, Севастополі та Львові.

Обласна державна адміністрація приділяє особливу увагу ветеранам війни та прирівняним до них особам.

Начальник Головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Гінзбург наголосила: «Належне піклування і підтримка ветеранів війни та осіб, прирівняних до них – це одне із пріоритетних завдань, яке ставить перед нами губернатор області Олександр Вілкул. Минулого року інваліди та учасники Великої Вітчизняної війни вперше за кошти обласного бюджету були забезпечені медикаментами на суму 4,8 млн грн. На лікування ветеранів було виділено 1,5 млн грн, що дозволило охопити лікуванням понад 1700 ветеранів війни з патологією зору, забезпечити ендопротезуванням 27 ветеранів з патологією кульшового та колінного суглобів. Влада і надалі піклуватиметься про створення належних умов для лікування та догляду за здоров’ям наших ветеранів».


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых