--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині ведеться системна робота щодо створення ланки «школа – вуз – перше робоче місце»

12:00, 8 фев 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині ведеться системна робота щодо створення ланки «школа – вуз – перше робоче місце»Зокрема, це питання обговорювалось на розширеному засіданні ради ректорів вищих навчальних закладів під головуванням заступника голови облдержадміністрації Марії Пустової та голови ради ректорів, ректора Національної металургійної академії України Олександра Величка за участі керівників вищих навчальних закладів та голів органів студентського самоврядування вищих навчальних закладів Дніпропетровщини.  

Марія Пустова зауважила: «Формуючи Дніпропетровський стандарт освіти, ми, перш за все, зміцнюємо ланцюжок «школа – вуз – перше робоче місце». Тобто ми створюємо такі умови для отримання освіти студентами, щоб спеціальність випускника і його знання відповідали потребами ринку праці. У цьому запорука успішної роботи системи вищої освіти».

Також на цьому засіданні було проведене обговорення проекту Закону України «Про вищу освіту». Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул поставив перед своєю командою завдання створити всі умови, аби і в містах, і в районах Дніпропетровщини діти отримували освіту, що відповідає вимогам сучасного світу, а працівники освітньої галузі мали належні умови для роботи.

«Президент України Віктор Янукович оголосив пріоритетом державної політики у 2011 році розвиток освіти і інформаційного суспільства. Дніпропетровщина має колосальний потенціал для їх розвитку. Завдання влади – створити для цього всі необхідні умови І ми над цим плідно працюємо, як разом із представниками освіти, так і з представниками бізнесу», - наголосила Марія Пустова.

Також присутні обговорили перспективні напрямки розвитку діяльності органів студентського самоврядування. Зокрема ректор Дніпропетровської державної медичної академії Георгій Дзяк звернувся до присутнього молодіжного активу з проханням більше уваги приділяти розвитку наукових студентських рад та залученню студентів до участі у науковій діяльності.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0