--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині з’явився перший в Україні навчальний центр для практичних занять з ендоскопічної

14:03, 4 фев 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині з’явився перший в Україні навчальний центр для практичних занять з ендоскопічної хірургіїЗа підтримки Дніпропетровської облдержадміністрації на кафедрі хірургії №1 Дніпропетровської державної медичної академії відкрито навчальний центр для проведення практичних занять майбутніх та практикуючих хірургів з найсучаснішого методу безкровних операцій - ендоскопічної хірургії.

На Дніпропетровщині впроваджується системне підвищення медичних послуг та запроваджуються новітні медичні технології. Таке завдання поставив губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул.

3 лютого 2011 року за сприяння управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації на кафедрі хірургії №1 Дніпропетровської державної медичної академії на базі міської лікані №6 м.Дніпропетровська відкрито навчальний центр для проведення практичних занять з ендоскопічної хірургії для інтернів та практикуючих хірургів.

«Завдяки цьому навчальному центра хірурги матимуть змогу практикуватися та отримувати навички проведення малотравматичних, безкровних операцій. Ендоскопічна хірургія – це найсучасніший метод, який дає мінімальний відсоток ускладнень в післяопераційний період. Застосування такого методу дає змогу зберегти здоров’я пацієнтам, скоротити терміни стаціонарного лікування та  термін непрацездатності», - зазначила  начальник Головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург під час офіційного відкриття центру.

Вона підкреслила, що засвоєння практичних навичок та оволодіння новими є одним із пріоритетів сучасного навчального процесу. Це важливо як для молодих хірургів так і лікарів-хірургів з досвідом, які на практиці застосовують нові хірургічні технології. Такий підхід є особливо важливим у сучасний період, коли в різних хірургічних спеціальностях застосовуються високотехнологічні мініінвазивні хірургічні втручання.

За словами Валентини Гінзбург, такий навчальний центр – перший в Україні. Щомісяця в  учбових класах центру безкоштовно можуть засвоювати практичні навички та отримувати нові знання 50 хірургів різних медичних напрямків.

Нове сучасне обладнання вартістю більше 600 тисяч гривень розраховане для практичних занять з проведення хірургічних операцій із застосуванням ендоскопічних методів в гінекології, ортопедії, нейрохірургії, урології та інших напрямах медицини. В класах також розміщені стенди із сучасними хірургічними матеріалами.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых