--.-° --% 0мм

В Кривому Розi стартував Кубок України з кульової стрільби

11:20, 4 фев 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

У стрілецькому тирі СК «Північне сяйво» урочисто відкрився Кубок України. Вчотирнадцяте на Північному комбінаті змагання з кульової стрільби проводяться завдяки соціальній політиці керівництва комбінату і профкому металургів і гірників, яка націлена на подальший розвиток і популяризацію серед трудівників нашого підприємства не тільки фізкультури, а й великого спорту.

В Кривому Розi стартував Кубок України з кульової стрільби 

До Північного комбінату з’їхалися маститі і юні стрільці України. Змагатимуться більше 100 спортсменів із дванадцяти регіонів нашої країни. Дебютантам, а їх було чимало, випав шанс поспілкуватися й позмагатися зі знаменитостями, серед яких заслужені майстри спорту України, учасники олімпійських ігор, чемпіони світу і Європи, майстри спорту міжнародного класу, майстри спорту. Для них цей старт є відбірковим на чемпіонат Європи.
Першого лютого Північний комбінат зустрічав спортсменів з усієї України, які завітали до нас, щоб взяти участь у Кубку України з кульової стрільби. Змагання такого високого рівня проводяться вчотирнадцяте. Вісім років поспіль у нашому Палаці спорту проводились Всесоюзні змагання з кульової стрільби “Рухома мішень”. А з 2006 року статус цих традиційних змагань підвищився. Їх визнано офіційними і в спортивний календар внесено вже як Кубок України. Відтоді щорічно взимку наші стрільці змагаються з провідними спортсменами України у себе вдома. Для комбінату це почесно і відповідально.

Цьогоріч представництво його учасників розширилося географічно. Стрільці з 14 українських міст змагатимуться на криворізькій землі. Вперше відвідали Північний одесити, іванофранківці. Багато років поспіль приїжджає до нас учасник Олімпіади­2004 кримчанин Владислав Прянішніков. Учасник Олімпіади­2000 північанин Олександр Зіненко не пропустив жодного такого турніру. А початківці стрілецького спорту новачки у змаганнях, зможуть поспілкуватися і з чемпіоном Першої юнацької олімпіади­2010 Денисом Кушніровим. Ті спортсмени, хто не вперше у Кривому Розі, запевняють, що на криворізькому турнірі особливий дух змагань, посімейному добрий і привітний. Заслуга у цьому організаторів і, зокрема, головного судді змагань Геннадія Чапали.

На урочистому відкритті Геннадій Миколайович зазначив, що в Україні наше підприємство єдине, що в змозі надати гідні умови для проведення загальноукраїнських змагань. Цьому передувала серйозна підготовка.

Привітала спортсменів виконуюча обов’язки директора з побуту та соціальних питань Північного комбінату Наталя Шамрицька. Вона зауважила, що останнім часом політика підприємства на чолі з генеральним директором Андрієм Шпилькою націлена на подальший розвиток і популяризацію серед трудівників нашого підприємства фізкультури і великого спорту, в тому числі і стрільби.

Голова міського спорткомітету Іван Коваленко наголосив, що не випадково всеукраїнські змагання проходять саме на нашому комбінаті, такому багатому на різноманітні спортивні досягнення. Він вручив батькам В’ячеславу і Людмилі Кушніровим Почесну відзнаку Міністерства у справах сім’ї, молоді і спорту за сумлінне батьківство і гарне виховання сина Дениса. Усі почесні гості, а їх було багато, побажали стрільцям успіхів, гарних результатів і нових рекордів.

Наталя Величко, кор. «Прогрес»  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых