--.-° --% 0мм

Спортсмени-паралімпійцi Дніпропетровщини здобули 5 медалей на Чемпіонаті світу з легкої атлетики

10:43, 3 фев 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Спортсмени-паралімпійцi Дніпропетровщини здобули 5 медалей на Чемпіонаті світу з легкої атлетикиСпортсмени Дніпропетровщини у складі паралімпійської збірної України здобули 5 медалей на Чемпіонаті світу з легкої атлетики.  

У складі паралімпійської збірної України спортсмени Дніпропетровщини з ураженням опорно-рухового апарату, вадами зору та інтелекту здобули 5 медалей на чемпіонаті світу з легкої атлетики. Зокрема, Ірина Дьяченко виборола дві золоті медалі з бігу на дистанції 100 м та в естафеті 4х100 м, а також стала бронзовою призеркою на 200 метрівці. Микита Сеник здобув золоту медаль в естафеті 4х100 м, а Оксана Ботурчук виборола срібну нагороду на біговій дистанції 400 м.

«Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул у минулому році розпочав активну підтримувати спорт для інвалідів. Для його розвитку з обласного бюджету було виділено близько 2,9 млн грн, у тому числі 2,1 млн грн – для дитячої спортивної школи паралімпійського резерву. Здобутки наших спортсменів – результат системної їх підготовки та підтримки в регіоні», - зазначив начальник управління у справах фізичної культури та спорту облдержадміністрації Олександр Пшеничников.

Довідка:

З 14 січня по 1 лютого у Новій Зеландії проходив чемпіонат світу з легкої атлетики, у якому брали участь спортсмени з ураженнями опорно-рухового апарату, вадами зору та вадами інтелекту.

У скарбничці національної паралімпійської збірної команди з легкої атлетики знаходиться 24 нагороди: 7 золотих, 8 срібних та 9 бронзових медалей. Таким чином, українські атлети зайняли 8-му сходинку десятки найсильніших легкоатлетичних країн світу.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых