--.-° --% 0мм

Олександр Вілкул провів робочу зустріч з гендиректором «АрселорМіттал Кривий Ріг» Рiнатом Старковим

12:58, 31 янв 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів робочу зустріч з генеральним директором ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Рінатом Старковим. Під час зустрічі було підбито підсумки роботи підприємства за минулий рік та обговорено плани розвитку на 2011 рік. Зокрема, губернатор області наголосив на необхідності зростання виробництва, заробітних плат працівників, податкових відрахувань до державного бюджету та залученні інвестицій. Насамперед у зменшення енергозатрат та в екологічні проекти..

Олександр Вілкул провів робочу зустріч з гендиректором «АрселорМіттал Кривий Ріг» Рiнатом Старковим

За словами губернатора, «АрселорМіттал Кривий Рiг» закінчило минулий рік з досить хорошими виробничими результатами.

- Зростання виробництва продукції становить 20%. І це позитивний результат. – Зазначив Олександр Вiлкул. - Заробітна плата зросла більш нiж на 20%. Підприємство брало участь у реалізації соціальних програм: будівництві житла для своїх працівників. Безумовно, це дуже добре. Проте в мене є питання, які мене непокоять, і які  треба обговорити.

Насамперед це стосується платежів підприємства до державного бюджету. Порівняно з 2009 роком це «мінус» 95 млн грн. Також це зниження обсягів виробництва за металургійним, в першу чергу – за сталеливарним переділом у січні цього року. Крім того, я знаю про аварію, яка сталася в агломераційному виробництві. Хочу зазначити, що плани зі зростання регіональної економіки цьогоріч серйозні, тому треба надолужувати згаяне.

Також хвилює питання участі підприємства в соціальних проектах і питання залучення інвестицій. Йдеться насамперед про інвестиції в заходи зі зниження енергозатрат та екологічні інвестиції.

В свою чергу гендиректор комбiнату Рінат Старков зазначив, що пiдприємству є до чого прагнути, i тому «АМКР» буде нарощувати виробництво.
- Бюджети, закладені на цей рік, дозволять нам збільшити виробництво продукції на 5-6%. Гадаю, що це призведе не лише до зростання тоннажу нашої продукції, але й податкових надходжень та рівня зарплат працівників підприємства. – Сказав Рінат Старков. – Що ж стосується виконання інвестиційних зобов’язань, то цьогоріч на нашому підприємстві закладено дуже амбіційну програму на загальну суму понад 250 мільйонів доларів США.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых