--.-° --% 0мм

На Дніпропетровщині реалізується проект зі стабілізації ринку робітничих спеціальностей

12:41, 29 янв 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

На Дніпропетровщині реалізується проект зі стабілізації ринку робітничих спеціальностейНа Дніпропетровщині реалізується проект зі стабілізації ринку робітничих спеціальностей. Це один з пріоритетних напрямів роботи в розвитку професійно-технічної освіти, яке визначив перед освітянами голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

В 2011 році до підготовки робітничих кадрів будуть залучати роботодавців. Таку роботу планують організувати в області за рахунок створення навчально-практичних центрів. В області вже функціонує 6 регіональних навчально-практичних центрів будівельних технологій, 1 центр зварювального будівництва, 1 – з підготовки фахівців торгівельної галузі, 4 – туристично-готельного сервісу, 1 – зв’язку та інформаційно-консультативних технологій.

До 2015 року на Дніпропетровщині буде створено ще 18 навчально-практичних центрів із впровадження в навчальний процес інноваційних виробничих технологій.

«Підготовка робітничих кадрів та забезпечення їх першим робочим місцем – одне з головних завдань обласної влади в галузі освіти. Робота навчально-практичних центрів дозволить готувати робітничі кадри в умовах, максимально наближених до сучасних умов виробництва. Це також  дозволить забезпечити регіональний ринок праці конкурентоспроможними робітничими кадрами», - зазначила під час розширеного засідання обласної міжгалузевої ради з професійно-технічної освіти Марія Пустова.

Відповідно до потреб ринку праці підготовка робітничих кадрів за державним замовленням здійснюється в області за 163 професіями, з яких понад 75% мають 2 спеціальності. У 2010 році введені нові професії такі як «Квітникар. Робітник зеленого будівництва», «Фотограф (фотороботи)», «Фотограф. Оператор комп’ютерного набору», «Робітник з комплексного обслуговування і ремонту будинків» тощо.

В Дніпропетровській області функціонують 64 державні професійно-технічні навчальні заклади, в тому числі: 16 центрів професійно-технічної освіти; 6 вищих професійних училищ; 25 професійних ліцеїв; 12 професійно-технічних училищ; 5 навчальних центрів при установах виконання покарань.

В цих закладах навчається понад 30 тис. учнів та слухачів, з них більше 28 тис. учнів отримують професію за державним замовленням.

У 2010 році в професійно-технічних навчальних закладах було підготовлено майже 24 тис. кваліфікованих робітників.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых