--.-° --% 0мм

Продаж землі в Кривому Розі просувається повiльно

10:44, 26 янв 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Продаж землі в Кривому Розі просувається повiльноЯк повідомляло раніше ІА «Кривбасс On-Line», при формуванні бюджету міста на 2010 рік управлінням прогнозувались очікувані надходження від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, на яких розташовані об'єкти нерухомості, у обсязі 8 мільйонів гривень.

Протягом минулого року до міського бюджету надійшло 6,6 млн. грн. Таким чином загальний обсяг надходжень до міського бюджету на 1,4 млн. грн. менше ніж очікувані надходження.

Причини невиконання плану пояснив начальник управління земельних ресурсів виконкому Криворізької міської ради Олександр Бризецький. За його словами, причиною невиконання прогнозного показнику по надходженням до бюджету міста є відмова трьох суб'єктів господарювання, а саме: ТОВ «НБС Технологія», ПП «Фірма Інгуша» та ЗАТ «Криворіжаглобуд» від укладання договорів авансових внесків. Укладання таких договорів здійснюється на підставі рішень міської ради про надання згоди на продаж земельних ділянок є підставою для визначення експертної вартості земельної ділянки, за якого здійснюється продаж.

Мінімальний орієнтовний обсяг надходжень до міського бюджету, що очікувався у минулому році від продажу цих ділянок складав - 1,6 млн. грн.

- Треба відзначити, що не дивлячись на багаторазові роз'яснення переваг оволодіння землею на підставі права власності, зроблені через засоби масової інформації, процес викупу земельних ділянок, на яких розташована нерухомість орендарів, йде ще досить мляво, - підкреслив  Олександр Бризецький.

Водночас, за словами Олександра Федоровича, продаж вільних дідянок землі у місті під будівництво нині неможливе, хоч і перспективне. Так, відповідна постанова уряду, яка дозволяла такий продаж буле принята лише у вересні 2010 року і її дія продовжувалася лише до кінця минулого року.

Ціни на квадратний метр криворізької землі – дуже різні. Від 200-250 гривень і вище. При цьому, як зазначив Олександр Бризецький, покупець сплативши приблизно 50-75% вартості землі, на частину, що залишається, отримує право погасити її вартість протягом 5 років. При цьому власник має право розпоряджатися землею на власний розсуд. Але в Кривому Розі підприємці все ще продовжують надавати перевагу оренді землі. В принципі, навіть продаж землі відбувається лише за рахунок тих суб’єктів господарювання, які вже збудували господарські об’єкти і бажають закріпити за собою землю, на яких вони розташовуються.


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых