--.-° --% 0мм

В 2010 році експорт Кривого Рогу в 4,6 раз перевищив імпорт

09:35, 21 янв 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В 2010 році експорт Кривого Рогу в 4,6 раз перевищив імпортВ минулому, 2010 році, Кривий Ріг вкотре підтвердив статус одного з найбільших експортноорієнтованих міст України. Так, за рахунок активізації виробничої діяльності підприємств гірничо-металургійного комплексу міста, зростання обсягів виробництва експортноорієнтованих видів промислової продукції у минулому році збільшився в 1,6 рази зовнішньоторговельний оборот підприємств міста, Він склав 4,7 млрд. доларів США. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало 3 млрд. дол. США.  

Така інформація приводиться у звіті про роботу виконкому криворізької міської ради у 2010 році.

Експорт товарів з Кривого Рогу досяг 3,9 млрд. дол. США, імпорт - 0,84 млрд. дол. США (таким чином перевищення експорту над імпортом склало 4,6 раз), що більше від показників 2009 року на 53% та 40% відповідно. У структурі експорту за видами економічної діяльності у місті традиційно домінує експорт продукції металургії (2010,8 млн.дол.) та добувної промисловості (1182,9 млн.дол.). Структура імпортних поставок виглядає аналогічно: продукція металургії - 592,7 млн.дол., добувної промисловості -54,9 млн.дол..

Географічна структура зовнішньоторговельних товарних операцій міста налічує 96 країн світу. Найбільші обсяги експорту товарів у 2010 році були спрямовані в такі країки: Китай, Польща, Туреччина, Ірак, Іран, Йорданія, Російська Федерація, Єгипет. Основними країнами-імпортерами залишилися Росія (понад 40% від обсягів імпортних поставок), Сполучені Штати Америки (28%), Казахстан, Польща. У порівнянні з відповідним періодом минулого року спостерігається зростання обсягів експорту товарів у країни Європи в 2,6 рази, СНД - у 2 рази та Азії - в 1,7 рази.

Як зазначається в документі, налагоджування ділових та культурних зв'язків з представниками закордонних держав є пріоритетним напрямом зовнішньоекономічної діяльності виконкому Криворізької міської ради. Так, у 2010 році у нашому місті з діловими візитами перебували офіційні делегації з Чеської, Литовської Республік, Федеративної Республіки Німеччина та Російської Федерації.

Крім того, у минулому році було розпочато співпрацю виконкому Криворізької міської ради з представниками канадського проекту «Розбудова спроможності до економічно обґрунтованого планування розвитку областей і міст України».  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых