--.-° --% 0мм

В. Задорожний: «Усі нормативно-правові акти облдержадміністрації проходять антикорупційну експертизу

12:24, 18 янв 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В. Задорожний: «Усі нормативно-правові акти облдержадміністрації проходять антикорупційну експертизу»Виконувач обов’язків голови облдержадміністрації В’ячеслав Задорожний відзначив, що всі без винятку нормативно-правові акти облдержадміністрації проходять антикорупційну експертизу. Про це він заявив під час виступу на розширеному засіданні колегії прокуратури Дніпропетровської області.

«Виявляти допущені порушення, корупційні дії – це спільне завдання правоохоронних органів, органів прокуратури і влади», - зазначив В’ячеслав Задорожний. Відтак, за його словами, вжити ефективних заходів щодо недопущення корупції – також спільне завдання влади і прокуратури. Зокрема, це вимагає як зовнішнього, так і внутрішнього контролю в діяльності органів влади.

«Починаючи з липня минулого року за розпорядженням губернатора області Олександра Вілкула в структурі облдержадміністрації працює окремий сектор з питань попередження та протидії корупції. Сьогодні всі без винятку нормативно-правові акти облдержадміністрації проходять антикорупційну експертизу», - наголосив В’ячеслав Задорожний.

Проте, підкреслив він, ще більш важливим аспектом у справі боротьби з корупцією є зовнішній – громадський – контроль. «Тому відкритість і прозорість влади є обов'язковою умовою для недопущення корупційних дій з боку чиновників», - відзначив виконувач обов’язків губернатора.

Він зазначив, що з цією метою в області створені і працюють 53 «телефони довіри», за якими громадяни можуть повідомити про корупційні дії посадовців. Щотижня в облдержадміністрації проводиться «гаряча лінія» «Суспільство - проти корупції».

Також В’ячеслав Задорожний підкреслив, що дієвим антикорупційним механізмом є введення електронного формату спілкування громадян і бізнесу з представниками влади. «Дніпропетровщина стала пілотною площадкою з реалізації проекту електронного врядування, - зазначив він. - А в містах і районах області вводиться система єдиного вікна для отримання дозвільної документації підприємцями та громадянами».

Також виконувач обов’язків голови облдержадміністрації наголосив, що в області за ініціативи губернатора Олександра Вілкула реалізується проект «Відкрита влада», який дозволить повністю виключити конфлікт інтересів при прийнятті рішень і дозволить громадянам відстежувати всі управлінські процедури.

Ще одним дієвим інструментом для подолання корупції і ефективного діалогу влади з суспільством він назвав Громадські та Координаційні ради за участю представників бізнесу та громадських організацій, які створені при облдержадміністрації.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых

Погода на 18 квітня

20:00, 17 апр 2024

0