--.-° --% 0мм

В’ячеслав Задорожний поставив завдання посилити платіжну дисципліну у розрахунках за енергоносії

13:38, 17 янв 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В’ячеслав Задорожний поставив завдання посилити платіжну дисципліну у розрахунках за енергоносіїВиконувач обов’язків голови облдержадміністрації В’ячеслав Задорожний попередив керівників комунальних підприємств області про персональну відповідальність у разі несвоєчасних розрахунків за спожитий газ, електроенергію та покупну води. Зокрема, мова йде про порушення питання щодо відповідності зазначених керівників займаним посадам. Про це він заявив на засіданні обласної комісії з питань забезпечення постачання енергоносіїв в область та своєчасних розрахунків за їх споживання.  

В’ячеслав Задорожний відзначив, що в листопаді – грудні минулого року завдання щодо розрахунків за енергоносії, поставлені губернатором області Олександром Вілкулом, повністю виконали і перевиконали: за електроенергію – комунальне підприємство «Криворіжтепломережа», за покупну воду – комунальне підприємство «Кривбасводоканал», а також практично всі підприємства, які споживають воду від Державного міжрайонного підприємства  водо-каналізаційного господарства «Дніпро – Західний Донбас».

Натомість найбільш актуальним залишається питання розрахунків за газ, спожитий підприємствами теплопостачання області.

«Ця проблема є насущною для Дніпропетровщини далеко не перший рік. Проте 2010 року нам вдалося значно покращити ситуацію порівняно з минулими роками», - зазначив В’ячеслав Задорожний.

Однією з головних причин недостатнього рівня розрахунків є невідповідність тарифів на тепло економічно обґрунтованому рівню та недостатня робота юридичних служб підприємств теплопостачання і органів державної виконавчої служби зі стягнення коштів зі злісних неплатників.

При цьому виконувач обов’язків губернатора підкреслив, що найбільш дисциплінованим платником за тепло серед усіх категорій споживачів є населення.

В’ячеслав Задорожний наголосив, що моніторинг і контроль за розрахунками за енергоносії в області буде посилено.

«Станом на 1 лютого цього року необхідно забезпечити оплату за газ, спожитий в опалювальному сезоні 2010 – 2011 років на рівні не нижчому, ніж середньоукраїнський. У разі невиконання визначених сьогоднішнім протокольним рішенням завдань з оплати електроенергії, покупної води і природного газу, не виключений розгляд питання щодо відповідності займаним посадам керівників таких підприємств», - підсумував В’ячеслав Задорожний.  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых