--.-° --% 0мм

В Госгорпромнадзорі вказали керівництву «АрселорМіттал Кривий Ріг» на проріхи в охороні праці

13:08, 14 янв 2011 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

В Госгорпромнадзорі вказали керівництву «АрселорМіттал Кривий Ріг» на проріхи в охороні праціКерівництво Криворізького теруправління Держгірпромнагляду зустрілося з генеральним директором ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Метою зустрічі було знайомство наглядовців з новими представниками адміністрації і генеральним директором підприємства Ринатом Старковим та обговорення проблемних питань в охороні праці та промисловій безпеці на ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». Зокрема, як показав аналіз травматизму по підприємству за попередні роки, нагального вирішення потребує ряд питань, що стосуються постійного зниження кількості працівників у структурних підрозділах комбінату. На підприємстві не в повній мірі виконуються вимоги Гірничого Закону України. Існують проблеми, пов’язані з експлуатацією рудопереробних фабрик та залізничного транспорту. Про це повідомляють у прес-центрі Криворізького теруправління.

З 1963 року на шахті №1 шахтоуправління «АрселорМіттал Кривий Ріг» досі експлуатується скіпова підйомна машина, що мала бути замінена через 25 років – це питання неодноразово піднімалось при проведенні оперативних перевірок структурних підрозділів шахтоуправління, а також при всебічній перевірці 2010 року. Окремого вирішення потребує питання створення та реалізації заходів з відпрацювання проблемних запасів руди.

На металургійному виробництві не вирішені проблемні питання стосовно паспортизації будівель та споруд; експертних обстежень, ремонтів та виведення з експлуатації будівель та споруд, трубопроводів, інших металоконструкцій та обладнання.

Відстає від плану виконання робіт з підготовки до будівництва дороги «Техбаза – Кладовище «Західне». Не виконуються заходи з осушення родовища, передбачені проектом. Не узгоджені проекти відпрацювання кар’єрів.

Підводячи підсумок зустрічі, обидві сторони погодились в тому, що для ефективного вирішення проблемних питань у сфері охорони праці та промислової безпеки на ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», потрібно спільними зусиллями Держгірпромнагляду та керівників підприємств змінити менталітет самих працівників, їх ставлення до власної безпеки під час виконання робіт, адже зараз, нажаль, люди свідомо порушують правила безпеки, надаючи перевагу виконанню виробничих показників перед власним здоров’ям.

Першочерговим завданнями Держгірпромнагляду є розроблення і реалізація профілактичних заходів з метою запобігання травмуванням людей на виробництві та посилення громадського контролю у цій царині. Інспектором з охорони праці має стати кожен працівник підприємства.

Генеральний директор комбінату зазначив, що зараз пріоритетним напрямком роботи адміністрації є саме підвищення ефективності дії системи охорони праці підприємства, використання світового досвіду у вирішенні проблемних питань промислової безпеки та навів конкретні приклади ефективних заходів з запобігання порушенням робітниками норм та правил безпеки праці, що діють на ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».


ИА "Кривбасс On-Line" г.Кривой Рог  

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых