--.-° --% 0мм

Як криворізькі нацгвардійці «полюють» на ворожі дрони

13:15, 24 окт 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Військова частина 3011 Національної гвардії України.

Бойове чергування у мобільних вогневих груп зазвичай починається після заходу сонця та може тривати до світанку, враховуючи оперативну обстановку та рівень загрози застосування противником дронів-камікадзе.

«Від моменту отримання сигналу до прибуття на позиції час реагування йде на хвилини. Останнім часом противник застосовує змішаний підхід – частина бортів летить високо, а частина - низько. Якщо ще рік тому «шахеди» літали низько, використовуючи рельєф місцевості для того, щоб уникнути виявлення, то зараз вони літають на висоті 1-2 км, часто змінюючи напрямок руху», - зазначає один з членів мобільної вогневої групи.  

Бійці зазначають, що під час бойового чергування важливо враховувати, що противник може вдаватись до хитрощів та різноманітних експериментів. Наприклад, налітаючи «хвилями» із застосуванням певної кількості хибних цілей, які не несуть бойової частини. Такі обманки можуть годинами кружляти у повітряному просторі. Вдаються і до інших хитрощів, як то спорядження бойової частини великою кількістю вражаючих елементів. Також можуть використовувати «шахеди» для збору інформації, оснащуючи їх засобами відеофіксації.

На сьогодні в Нацгвардії діє понад 500 мобільних та стаціонарних вогневих груп, які знищують повітряні цілі ворога, забезпечуючи безпеку об’єктів критичної інфраструктури держави та захищаючи життя мирних мешканців.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых