--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 23 10 24

19:57, 23 окт 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Коротко про підсумки середи

- Що стосується Кривого Рогу в цілому, то, незважаючи на всі труднощі, наше місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
 
- Триває ліквідація наслідків ворожих ракетних ударів по нашому місту. У лікарні перебувають 6 людей, які постраждали від ракетних ударів, стан середньої тяжкості, всім їм надається необхідна медична допомога. Двоє людей було сьогодні виписано додому. Дякуємо медикам за їхню непросту роботу! У Довгинцівському районі прийнято 253 заяви на матеріальну допомогу від міста, у Покровському районі – 81 заява. Також людям видано всі необхідні будівельні матеріали – ОСБ, плівка, рейки та інші. Штаб допомоги у Покровському районі працюватиме і завтра з 08:00 до 18:00 на вул. Романа Шухевича, 19 (ПК "Центральний").Допомога буде надана всім, кому вона потрібна.
 
У Кривому Розі діє унікальна для України програма прямої матеріальної допомоги мешканцям міста, чиї будинки та квартири постраждали від обстрілів окупантів. З початку війни такі виплати з міського бюджету вже отримали 5 296 сімей на загальну суму 159,1 млн грн. У тому числі 82 сім'ям, чиє житло було повністю зруйновано, місто виділило кошти на купівлю нового. Сьогодні на сесії міськради додатково виділено майже 24 млн грн на матеріальну допомогу мешканцям, чиє житло постраждало від ворожих атак. Також понад 19 млн грн виділено на відновлення комунальних закладів, які зазнали пошкоджень.
 
- Головне зараз - підтримати наших Захисників, мешканців міста, зберегти міську інфраструктуру. У жовтні для підтримки Сил безпеки та оборони України додатково виділено  20  млн. грн. Загалом, станом на 1 жовтня, під керівництвом Ради оборони міста від Кривого Рогу надана пряма допомога понад 200 військовим частинам на суму 2 млрд. 428 млн. грн.  Це  - один із найбільших показників в Україні по допомозі ЗСУ від міст.
 
- Також 50,6 млн грн виділено на оплату теплопостачання та електроенергії у лікарнях, школах, дитсадках та інших об'єктах соціальної сфери. 50 млн. грн - у рамках  Програми утримання житлово-комунального господарства на  підтримку КП «Кривбасводоканал» для оплати електроенергії для надання мешканцям послуг водопостачання. Також кошти спрямовані на проведення ремонтів у 6-ти закладах освіти, на харчування учнів 14 класів та пільгових категорій 5-11 класів (діти під опікою, з малозабезпечених батьків, військових тощо), на ремонти та створення укриттів та багато іншого.
 
- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними Генштабу, загальні втрати ворога за минулу добу склали 1460 окупантів, 9танків, 30 ББМ, 51 артсистему, 106 од. автомобільної та 10 од. спеціальної техніки. Дякуємо нашим Захисникам за щоденний подвиг!
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вдень окупанти обстріляли з артилерії Нікополь, також атакували Марганецьку, Червоногригорівську, Мирівську громади. Внаслідок обстрілу осколкові поранення отримали 36-річний чоловік, жінки 60 та 78 років. Ще один 45-річний чоловік госпіталізований у важкому стані. Пошкоджено інфраструктуру, промислові підприємства, магазини, стоматологія, дві АЗС, 3 багатоповерхівки, 3 приватні будинки, господарські споруди, ЛЕП.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було. Але, шановні земляки, загроза ворожих атак зберігається, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги.
 
- Та про наші мирні перемоги. На чемпіонаті Дніпропетровської області з сумо наші криворізькі спортсмени ДЮСШ №2 вибороли 3 золоті медалі, 5 срібних, та 6 бронзових. Чудовий результат! Вітаю та бажаю нових перемог!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых