--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 20 жовтня та тижня

20:12, 20 окт 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, шановні земляки! Головне про підсумки дня та цього тижня. 

- Закінчується вже 970-й день повномасштабної війни. Вчора пізно ввечері окупанти атакували наше місто двома балістичними ракетами. Головне – без втрат. Але постраждали 17 людей, з них 14 звернулися за медичною допомогою. Станом на вечір 8 людей перебувають у лікарні, стан середньої тяжкості, всім їм надається вся необхідна медична допомога. 
 
Вибито понад 860 вікон, у 4 будинках пошкоджено покрівлю. Загалом пошкоджено 24 будинки, 3 заклади освіти, 4адмінбудівлі (будівлю райвиконкому, районний відділ освіти,УПСЗН, Пенсійний фонд), 7 об'єктів бізнеса, готель, три пожежні машини, автомобілі швидкої допомоги та поліції, та ще 24 авто. Тобто, абсолютно мирні цивільні об'єкти.
 
Відразу на місце було направлено всі оперативні, медичні та комунальні служби. Було розгорнуто штаб по допомозі людям у Довгинцівському виконкомі за адресою Дніпровське шосе,11. Там люди отримували необхідні будматеріали – плівку, ОСБ та інше, писали заяви на матеріальну допомогу від міста. Заяв вже прийнято 178. Сьогодні штаб працював до 18:00, працювати він буде і завтра з 8:00 до 18:00. Допомога буде надана всім, кому це потрібно.
 
Для ліквідації наслідків задіяно всі необхідні служби та 15 бригад комунальників. З матеріального резерву міста людям вже видано 1095 листів OSB, 4574 м2 плівки, 785 рейок, цвяхи, саморізи та інші будматеріали. Видача продовжується, запас є. Потім буде виконано скління та заміна вікон, ремонт покрівель.
Дякую всім, хто брав та бере участь у ліквідації наслідків ворожих ударів та надає допомогу людям!
 
- Щодо обстановки на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ, наші війська продовжують завдавати окупантам втрат у живій силі та техніці. За повідомленням Генштабу, за минулу добу втрати ворога склали: 1340 окупантів, 12 танків, 39 бойових броньованих машин, 17 артилерійських систем, 57 БпЛА оперативно-тактичного рівня, одну крилату ракету, 41 автомобіль та три одиниці спеціальної техніки ворога.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворогатакував з артилерії та ФПВ-дронами Нікополь, Марганецьку,Червоногригорівську та Покровську громади. Пошкоджені приватний будинок, 2 господарські споруди. Без втрат.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було. Але, шановні земляки, загроза ракетних та дронових атак на жаль зберігається, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги.
 
- Що стосується Кривого Рогу, ситуація в місті знаходиться під контролем, працюють усі служби, лікарні та соціальні установи. 
 
- За повідомленням Укренерго, через зниження температури зростає споживання електроенергії по всій країні. Покипотужності генерації вистачає аби не переходити на режим стабілізаційних відключень. Проте енергетики закликають користуватися потужними електроприладами у період найпродуктивнішої роботи СЕС – це з 10:00 до 16:00. Нагадую, що у Кривому Розі у рамках комплексної підготовки до зими та можливих блекаутів запускаються ще 58 новостворених Пунктів незламності. Тепер загалом у нас буде 271 Пункт, і ми продовжимо збільшувати їх кількість.
 
Нові пункти створені у 32 комунальних закладах освіти, 3 державних закладах (університети та технікум), 11 закладах медицини, трьох терцентрах та 9 закладах культури.  Сподіваємося на краще, але маємо бути готовими до будь-яких сценаріїв. Інформацію про Пункти незламності можна переглянути на інтерактивній карті.
 
- Кривий Ріг першим із міст Дніпропетровщини завтра, 21 жовтня, розпочинає новий опалювальний сезон 2024-2025 років. Таке рішення прийнято на засіданні міської комісії ТЕБ та НС. Запуск тепла буде відбуватися циклічно. В першу чергу подача тепла буде здійснюватися до лікарень, шкіл, дитячих садків та установ соціальної сфери міста. Потім за заявками буде відбуватися підключення об'єктів комунальної сфери й житлових будинків.

За діючими в Україні нормами, опалювальний сезон у містах має розпочатися тоді, коли  середньодобова температура протягом трьох діб не підійматиметься вище 8 градусів тепла. Наступного тижня за прогнозами температура буде вищою. Але у Кривому Розі  стартують пускові роботи, аби протягом наступних двох тижнів всі теплопостачальні підприємства до суттєвого зниження температурних показників й настання холодної погоди встигли провести необхідні регламентні заходи й налагодження системи теплопостачання до всіх споживачів.
 
Щодо житлового фонду, то на керуючих компаніях та ОСББ лежить велика відповідальність за якість прийняття теплоносія на будинки й проведення відповідних заходів – відкрити засуви, здійснити спуск повітря з труб та інші. Як повідомлялось раніше, згідно з рішенням  виконкому міськради, тарифи на тепло для населення (побутових споживачів), незважаючи на підвищені ціни на електрику та енергоносії, не зростатимуть й будуть застосовуватися на рівні минулого року.
 
- Рада оборони міста продовжує вести системну роботу щодо надання допомоги нашим героїчним військовим. Так, лише за останні дні надали допомоги військовим на суму 3 млн. 284 тис. грн, з них за приватні кошти через ГО "Набат Кривбас" на суму 413 тис. грн. грн. Допомога була передана нашій криворізькій 17-й окремій танковій бригаді, 77-й окремій аеромобільній бригаді, авіації. У тому числі: FPV дрони - 100 шт, колючий дріт «Єгоза» - 300 бухт, скануючий радіоприймач, детектор БпЛА, БФП - 5 шт, плотер - 5 шт, приладдя та обладнання для тренувань - 700 од, а також акумулятори, кабелі, будматеріали та багато іншого. 
 
З початку війни, станом на 1 жовтня, від Кривого Рогу надана пряма допомога понад 200 військовим частинам на суму 2 млрд. 428 млн. грн. Це один із найбільших показників в Україні за допомогою ЗСУ від міст. Робота триває.
 
- А у понеділок направили ще одну велику партію допомоги нашим героїчним військовим – одразу 14-ти бригадам та підрозділам на суму 26 млн. 84 тис. грн. Необхідне військовим обладнання передано нашій 129-ій окремій бригаді ТРО, 17-й Криворізькій танковій бригаді, нашим нацгвардійцям 21-ї бригади (в/ч 3011), 77-й окремій аеромобільній бригаді, 422-му и 423-му окремим батальйонам безпілотних систем та для інших частин.
 
У тому числі: два безпілотні авіаційні комплекси (БпАК) "ІНТЕРЦЕПТОР" (у кожному комплексі по 5 літачків), 99 квадрокоптерів DJI MAVIC 3 PRO та DJI MAVIC 3Т, з них 60 – це квадрокоптери з тепловізорами, 100 FPV-дронів, 7 тепловізорів та приладів нічного бачення,  46 зарядних станцій EcoFlow, у тому числі потужністю 3600 Вт/год.
 
- Продовжується виконання унікальної для України міської Програми соціальної підтримки мешканців міста. Вона включає 50 різних видів прямих грошових виплат з міського бюджету учасникам бойових дій, сім'ям військовослужбовців, ветеранам, чорнобильцям, афганцям, дітям з інвалідністю та багатьом іншим категоріям. Жодну соціальну програму не скорочено. У міському бюджеті цього року на соціальні програми підтримки населення передбачено 570 млн грн. В цілому у міському бюджеті-2024 майже 80% – це видатки пов’язані з воєнним станом та видатки соціального характеру.
 
Також продовжується п’ята цього року хвиля видачі продуктових наборів. Ще понад 36 тисяч сімей криворіжців отримають безкоштовні набори від міста. У цій хвилі вже видано 26 687 наборів. А з початку повномасштабної агресії вже видано майже 745 тис. продуктових наборів. Набори можна отримати у 25 стаціонарних пунктах видачі, які працюють у всіх районах міста, а маломобільним мешканцям працівники соцслужб доставляють набори додому. Така допомога буде продовжена, скоро будуть нові «хвилі».

- Навіть у складних умовах воєнного часу місто не тільки зберігає, а й створює нові умови для розвитку, навчання тасамореалізації криворіжців, зберігаючи спортивну, освітню та культурну базу. У Кривому Розі працюють: 18 мистецьких шкіл, 10 палаців культури, музей, виставковий зал, 2 бібліотечні системи та 3 театри. В закладах позашкільної освіти та культури міста займається понад 25 тис. юних криворіжців. Палаци культури міста займаються творчим розвитком талановитих дітей та вихованням багатьох творчих, хореографічних, циркових, вокальних, театральних колективів. У них діють 173 творчі колективи, в яких займаються близько 5 тисяч дітей і дорослих. Ви можете обрати той напрямок, який Вам до вподоби і мати можливість «переключитися» та творчо розвиватися.
 
- Продовжуємо приділяти особливу увагу підтримці дітей. За 8 місяців 2024 року в Кривому Розі без батьківського піклування залишилося 135 дітей. Основна причина навіть не смерть батьків, а розлади в родинах. У нас є два якісних комунальних Центри соціально-психологічної реабілітації, де може перебувати малеча. Ми обладнали Центри укриттями, генераторами, обігрівачами, комп’ютерами, меблями та іншим. Але дитина має виховуватися в родині або в сімейних формах виховання. Для цього в місті створено 49 прийомних сімей та 16 дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ). В прийомній сім’ї може бути до 4 дітей, а в ДБСТ – до 10. Місто виділяє кошти для підтримки таких родин. 
 
Цього року плануємо купити будинки для ще 7 ДБСТ та відкрити один малий груповий будинок (на 10 дітей). До кінця року буде оформлено три земельні ділянки, на яких в майбутньому будуть побудовані дитячі будинки сімейного типу. Наразі три родини, які бажають створити прийомні сім’ї, зараз проходять навчання. В листопаді плануємо організувати навчання для ще 5 сімей, які хочуть створити прийомні сім’ї чи ДБСТ та двох патронатних вихователів. Також в 2024 року громадянами України усиновлено 20 дітей з Кривого Рогу. Зроблено багато, але ми продовжуємо нашу роботу разом з UNICEF, Save the Children та іншими партнерами. Якщо Ви відчуваєте, що можете взяти до себе дитину – для всиновлення, під опіку, або плануєте створити прийому сім’ю чи ДБСТ, зателефонуйте до міської Служби у справах дітей +38 0564 92 03 84.
 
Такі короткі підсумки цього тижня. Як би не було важко, Кривий Ріг та всі ми працюємо на нашу Перемогу. Дякую кожному, хто робить свій внесок!
Зберігаємо спокій, витримку, допомагаємо один одному, віримо у нашого Президента та наші незламні Збройні Сили!
 
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых