--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 18 10 24

20:00, 18 окт 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки п’ятниці. 

- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ, наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними Генштабу, загальні втрати ворога за минулу добу склали 1530 окупантів, 13 танків, 51 ББМ, 23артсистеми, 93 од. автомобільної та 2 од. спеціальної техніки. Дякуємо нашим Захисникам за щоденний подвиг!
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі вночі ворог атакував з важкої артилерії Марганець. Без втрат.
За день окупанти атакували Нікопольщину 10 разів – і артилерією, і дронами-камікадзе. Били по Нікополю, Марганецькій, Мирівській, Покровській громадах. Пошкоджені приватний будинок, гараж і господарська споруда. Загиблих і постраждалих немає.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було.
 
- Що стосується Кривого Рогу, працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
 
- Продовжуємо працювати над покращенням водопостачання у Кривому Розі. Хочу подякувати голові Дніпропетровської ОВА Сергію Лисаку та новому голові Держагентства відновлення Сергію Сухомлину. Зрушило з мертвої точки дуже важливе питання по проблематиці водозабезпечення міста Кривий Ріг під час скиду шахтних вод з Балки Свистунова, по якому ми вже пів року «билися головою об стіну». Процес пішов, і пішов швидко. Працюємо далі.
 
- Кривий Ріг першим із міст Дніпропетровщини з 21 жовтня розпочинає новий опалювальний сезон 2024-2025 років. Таке рішення прийнято на засіданні міської комісії ТЕБ та НС. Запуск тепла буде відбуватися циклічно. В першу чергу подача тепла буде здійснюватися до лікарень, шкіл, дитячих садків та установ соціальної сфери міста. Потім за заявками буде відбуватися підключення об'єктів комунальної сфери й житлових будинків.
За діючими в Україні нормами, опалювальний сезон у містах має розпочатися тоді, коли  середньодобова температура протягом трьох діб не підійматиметься вище 8 градусів тепла. Наступного тижня за прогнозами температура буде вищою. Але у Кривому Розі  стартують пускові роботи, аби протягом наступних двох тижнів всі теплопостачальні підприємства до суттєвого зниження температурних показників й настання холодної погоди встигли провести необхідні регламентні заходи й налагодження системи теплопостачання до всіх споживачів.
 
Щодо житлового фонду, то на керуючих компаніях та ОСББ лежить велика відповідальність за якість прийняття теплоносія на будинки й проведення відповідних заходів – відкрити засуви, здійснити спуск повітря з труб та інші. Як повідомлялось раніше, згідно з рішенням  виконкому міськради, тарифи на тепло для населення (побутових споживачів), незважаючи на підвищені ціни на електрику та енергоносії, не зростатимуть й будуть застосовуватися на рівні минулого року.
 
- Місто продовжує підтримувати криворіжців у цей складний час. Триває виконання унікальної для України комплексної міської Програми соціального захисту - це прямі виплати з міського бюджету для 50 різних категорій. Жодну з виплат не скорочено і не скасовано. 
 
З початку року грошову допомогу від міста надано вже майже 24 тис. мешканців - на це спрямовано 214,7 млн грн. Сьогодні на засіданні виконкому підтримані ще 40 рішень соціального напрямку. У жовтні ще майже 1,5 тис. криворіжців отримають виплати з міського бюджету на суму 14,6 млн грн. 
 
Особлива увага направлена на підтримку наших Захисників, Захисниць та членів їх сімей. Так, на реалізацію Комплексної програми їх підтримки у цьому році передбачено 500 млн грн. 
Зокрема, у жовтні матеріальну допомогу у розмірі 5 тис. грн отримають ще 64 учасники бойових дій, які брали безпосередню участь у відсічі російської агресії та звільнені/демобілізовані з військової служби після 24 лютого 2022 року. Загалом з початку року таку допомогу отримали 869 військовослужбовців. Одноразову допомогу у розмірі 100 тисяч гривень отримують родини загиблих військових. Також 32 криворіжці, які отримали інвалідність внаслідок війни, одержать одноразову допомогу та 33 - щомісячну.

Олександр Вілкул, [18.10.2024 19:24]
Загалом, у 2024 році у міському бюджеті на пряму соціальну підтримку військовослужбовців та сімей загиблих Захисників і Захисниць України, учасників бойових дій передбачено 65 млн грн.
 
Місто підтримує батьків, які виховують дітей з інвалідністю. Так, у жовтні ще 239 дітей з інвалідністю, 306 осіб з інвалідністю з дитинства, 17 інсулінозалежних дітей та 3 дитини, які постраждали внаслідок воєнних дій отримають допомогу від міста у розмірі 5 тис. грн. Продовжується виплата матеріальної допомоги мешканцям, які опинилися у скрутному матеріальному становищі чи витратили значні кошти на лікування. Так, цього місяця ще 877 жителів отримають фінансову підтримку. З початку року таку допомогу отримали вже 8334 криворіжців на суму 17,1 млн грн. Роботу із соціального захисту криворіжців буде продовжено.
 
- Та про наші мирні перемоги. Гарний результат продемонстрували на Турнірі «Південна ліга» з волейболу, який відбувся в Одесі, вихованки криворізької ДЮСШ №6. Наші спортсменки вибороли «срібну» та «бронзову» нагороди. А на Чемпіонаті Європи з боксу вБолгарії вихованка нашої ДЮСШ №7 Поліна Черненко стала бронзовою призеркою. Дівчата, так тримати! Вітаю та бажаю нових перемог!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! 
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых