--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 21 09 24

19:20, 21 сен 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Дорогі земляки! Коротко про підсумки цієї дуже важкої суботи. 

- Вночі окупанти атакували ракетами житлові квартали у центрі міста. На жаль є загиблі – хлопчик 12 років, літні жінки 77 та 79 років. Одна з них була врятована з-під завалів будинку, але померла в автомобілі швидкої. Поранення отримали 17-річний хлопець та чоловіки 31 та 50 років. Вони були доставлені до лікарні. Станом на зараз хлопця після надання всієї необхідної допомоги вже виписано з лікарні, буде лікуватись амбулаторно, вдома. На стаціонарному лікуванні залишаються двоє чоловіків, один у тяжкому стані через численні опіки. 
 
Це ніщо інше, як підлий та цинічний терор мирного населення.У понеділок, 23 вересня, у Кривому Розі буде оголошено день жалоби за загиблими внаслідок сьогоднішньої ракетної атаки ворога. Вічна пам'ять загиблим, співчуття рідним та близьким.
 
Внаслідок ударів виникли дві пожежі приватних будинків, обидві вночі були погашені. Два приватні житлові будинки зруйновано. Також постраждали 14 багатоквартирних будинків(в 8 з них понівечені вікна, а в 6 вікна та покрівля). Також постраждали 43 приватні будинки, гаражі, легкові автомобілі.
 
Одразу був розгорнутий міський штаб допомоги за адресою Миколаївське шосе 18, СШ №123 – там можна отримати будматеріали (ОСБ, шифер, плівку та інші), написати заяву на матеріальну допомогу від міста. У районі створено бригади, вони проводять поквартирний обхід будинків, щоб уточнити розміри збитків у кожному конкретному випадку. Робота комісій з обстеження триватиме до понеділка. Допомога буде надана всім, хто її потребує. Робота Штабу триватиме й завтра з 8:00 до 17:00.
 
З матеріального резерву міста мешканцям вже видано: шифер - 738 шт.; ОСБ - 132 шт.; поліетилен - 829 кв.м; дошка - 152 шт.; рейка - 332 шт. та інші матеріали. Вже прийнято 88 звернень про надання матеріальної допомоги від міста за пошкоджене майно. Прийом триває. 
 
Було задіяно 11 бригад комунальників. Станом на 15:30 всі вікна у під’їздах затягнуті плівкою. Тим мешканцям, кому це потрібно, допомогу надають бригади комунальників. Потім будемо склити. На місці удару працювали медики, працівники ДСНС, комунальні служби, поліція, працівники місцевого самоврядування, волонтери. Низький уклін усім, хто працював і працює зараз!
 
- Якщо говорити в цілому, то у Кривому Розі створена та діє унікальна програма допомоги жителям, чиї будинки постраждали від ворожих ударів. Це - прямі виплати з міського бюджету на придбання житла тим, чиї квартири не підлягають відновленню та на ремонті там, де це необхідно. Упродовж 2022-24 років з міського бюджету надано грошову допомогу вже понад 4400 криворіжцям на загальну суму 141,1 млн грн. З них 82 сім'ї отримали гроші на придбання квартир на суму майже 72 млн грн. 
 
- Що стосується Кривого Рогу, то, незважаючи на всі труднощі, місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи. 
 
- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то, за даними Генштабу ЗСУ, наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними Генштабу, загальні втрати ворога за минулу добу склали 1440 окупантів, 21 танк, 38 бойових броньованих машин, 58 артилерійських систем, 4 РСЗВ, 92 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 68 автомобілів та 10 одиниць спеціальної техніки.

Олександр Вілкул, [21.09.2024 18:46]
- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог атакував артилерією та дронами Нікополь, Червоногригорівську, Мирівську,  Покровську та Марганецьку громади. Пошкодженокомунальне підприємство, АЗС, 8 приватних будинків, 3 господарські споруди, ЛЕП, газогони. Без втрат.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було. Але, шановні земляки, загроза ракетних та дронових атак на жаль зберігається, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги.
 
- Шановні земляки! Прошу бути обережними - на Дніпропетровщині знову встановилась дуже суха та спекотна погода з поривами вітру. За повідомленням ДСНС, до 23вересня на території Дніпропетровської області збережеться надзвичайна (V класу) пожежна небезпека. Тож вкотре нагадую про необхідність дотримання правил пожежної безпеки у природних екосистемах та під час проведення господарських робіт. Будьте обережні самі та стежте за дітьми.
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых