--.-° --% 0мм

В сусідній з Дніпропетровщиною області демобілізований строковик ЗСУ шпигував на користь розвідки рф  

17:35, 20 сен 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Служба безпеки України затримала агента воєнної розвідки рф у Запоріжжі. Зловмисник шпигував за українськими військами, які залучені до бойових дій на південному фронті.

У травні цього року він звільнився у запас та оселився в Запоріжжі. Згодом молодик почав співпрацювати з кадровим співробітником 316-го розвідцентру головного управління генштабу збройних сил рф у Севастополі. Зрадник здавав геолокації командних пунктів, складів з боєприпасами укріпрайонів Сил оборони на Запорізькому напрямку, основні маршрути руху українських військ, орієнтовну кількість та найменування бойової техніки ЗСУ, яка прямує на передову, фіксував локації підрозділів ЗСУ та мостів, якими вони рухаються у напрямку передової. Ворог планував використати цю агентурну інформацію для підготовки ударів по Силах оборони з використанням керованих авіабомб, дронів-камікадзе та важкої артилерії.

У поле зору воєнної розвідки рф 22 – річний запроданець потрапив через своїх батьків, які проживають на тимчасово захопленій частині території Запорізької області та співпрацюють з російською спецслужбою.

Служба безпеки спрацювала на випередження і затримали агента «на гарячому», коли він проводив дорозвідку поблизу військового об’єкта.

Зараз зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых