--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 18 вересня

20:12, 18 сен 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки середи.

- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними Генштабу загальні втрати ворога за минулу добу склали 1130 окупантів, 6 танків, 3ББМ, 25 артсистем, 45 од. автомобільної та 18 од. спеціальної техніки. Дякуємо нашим Захисникам за щоденний подвиг!
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог атакував з артилерії та дронами-камікадзе Нікополь, Покровську та Марганецьку громади. Внаслідок удару дроном-камікадзе по Нікополю загинув 42-річний чоловік, поранення отримала 36-річна жінка. А внаслідок артобстрілу Марганця постраждав 9-річний хлопчик та дві жінки – 43 та 69 років. У районі пошкоджені 5 багатоповерхівок, 2 навчальні заклади, 2 адмінбудівлі, пошта, 7 магазинів, аптека, перукарня, автівки.
 
- У Криворізькому районі ворог атакував дроном-камікадзе Грушівську громаду. Без втрат. Шановні земляки, загроза ворожих атак зберігається, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги.
 
- Що стосується Кривого Рогу, то, незважаючи на всі труднощі, наше місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
 
- Сьогодні, за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA), відкрили у Кривому Розі Денний центр соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства. На жаль, є різні ситуації у деяких сім'ях, коли людям потрібна допомога та захист.
 
Кривий Ріг – одне з перших міст в Україні, яке створило ще у 2018 році кризовий центр для жінок, які постраждали від насильства. На той час - найбільший в Україні. За 5 років існування центру його фахівці надали допомогу понад 600 жінкам. Тут жінки з дітьми можуть перебувати 90 днів. Денний центр, який ми створили, буде структурним підрозділом кризового центру. Місто забезпечило приміщення та функціонування центру, а Фондом UNFPA, ГО «М.Арт.Ін-клуб» було виділено кошти на ремонт та обладнання Центру. 
 
До цього центру жінки, а також і чоловіки (наприклад, похилого віку, яких якимось чином ображають) можуть звертатися протягом усього тижня, з понеділка по п'ятницю - і їм нададуть фахову допомогу. Тут можна отримати багато соціальних послуг: консультативних, інформаційних, юридичних, можливості онлайн-навчань, групових занять з психологом. 
 
- Та про наші мирні перемоги. На Всеукраїнському турнірі з самбо серед молодших юнаків, дівчат та підлітків відмінні результати показали наші спортсменки з ДЮСШ №9 – 1-е місце виборола Марта Довбня, а 3-е місце посіла Анастасія Арістархова. А на чемпіонаті області з швидких шахів та бліцу криворізькі вихованці ДЮСШ-3 вибороли 45 нагород: 1місце – 21 медаль, 2 місце – 17 медалей, 3 місце – 7 медалей. Вітаю спортсменів, їх батьків та тренерів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! 
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых