--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 17 09 24

20:47, 17 сен 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Коротко про підсумки вівторка

- Що стосується Кривого Рогу, то, незважаючи на всі труднощі, наше місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
 
- Сьогодні – День Рятівника. Протягом 2024 року криворізькими рятувальниками здійснено 5725 виїздів на ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій, врятовано та надано допомогу 910 мешканцям Кривого Рогу та Криворізького району, виявлено та знищено 403 од. боєприпасів. Ми завжди допомагаємо нашим рятувальникам. Зокрема, у співпраці з міжнародними організаціями з початку війни їм було передано 45 спецавтомобілів, десятки одиниць обмундирування та різного обладнання. Це зараз дуже допомагає.
 
Сьогодні мав честь вручити нагороди від міста криворізьким працівникам ДСНС, воєнізованого гірничорятувального загону, пожежно-рятувальних загонів та служби рятування на воді. За кожною нагородою – мужність та самовідданість цих людей. Ще раз низький вам уклін від усіх криворіжців за вашу працю, витримку та героїзм!
 
- Сьогодні провели бізнес-форум «Чехія - Кривий Ріг», присвячений співпраці у водопостачанні. Це один із напрямків, який Чехія визначила для себе пріоритетом у допомозі нашому регіону.Представникам Чехії дуже цікавий досвід Кривого Рогу щодо забезпечення водопостачання в умовах реально надзвичайної ситуації. З такими викликами, з якими зіткнулося наше місто після руйнування окупантами Каховської ГЕС, ніхто не стикався раніше. Так, завдяки реалізованим торік містом та водоканалом проектам з перекидання води з КРЕСУ та Макартів, та запущеному цього року держпроекту "Інгулець - Південне" Кривий Ріг з водою. Але наслідки техногенної катастрофи, масштабів якої не бачила Європа, є дуже значними. Плюс постійні включення/відключення електроенергії викликають нові гідроудари у системі.
 
Перед нами велика кількість спільних завдань. Перше – це очистка води. Тому що вода, яку місто отримує перед очисткою зараз, істотно гіршої якості, ніж та, яку отримували з Каховки. Друге - це матеріали та обладнання. Тому що після того, як труби стояли сухими і поіржавіли, а блекаути посилили ситуацію, потреба зросла в рази. Вже є й конкретні результати - так від чеської гуманітарної організації «People in Need»  передали нашому водоканалу 7 насосів для дозування та перекачування коагулянту. Дякую нашим чеським друзям за взаємодію, сподіваємося на продовження такої необхідної спільної роботи.
 
- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними Генштабу загальні втрати ворога за минулу добу склали 1020 окупантів, 2 танки, 6 ББМ, 6 артсистем, 1РСЗВ, 27 од. автомобільної та 1 од. спеціальної техніки. Дякуємо нашим Захисникам за щоденний подвиг!
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог атакував з артилерії, БпЛА та дронами-камікадзе Нікополь, Червоногригорівську та Марганецьку громади. Пошкоджені адмінбудівля, господарська споруда, приміщення, яке не експлуатувалося. Без втрат.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було. Але, шановні земляки, загроза ворожих атак зберігається, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги.
 
- Та про наші мирні перемоги. На чемпіонаті України з кікбоксингу WAKO криворізькі спортсмени показали чудові результати – 7 перших місць, 2 інших та 5 третіх посіли вихованці нашої ДЮСШ №2! Вітаю спортсменів, їх батьків та тренерів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу!
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых