--.-° --% 0мм

Брифінг голови Ради оборони міста Олександра Вілкула за підсумками 16 09 24

20:01, 16 сен 2024 , ІА "Кривбас Он-лайн", новини Кривий Ріг

Добрий вечір, дорогі земляки! Коротко про підсумки понеділка. 

- Що стосується Кривого Рогу, то, незважаючи на всі труднощі, наше місто продовжує працювати на спільну перемогу над ворогом. Працюють усі служби, лікарні та соціальні установи.
 - Рада оборони міста продовжує вести системну роботу щодо надання допомоги нашим героїчним військовим. Так, лише за минулий тиждень надали допомоги військовим на суму 6 млн. 705 тис. грн, з них за приватні кошти через ГО "Набат Кривбас" на суму 1 млн 475тис. грн. 
Допомогу було направлено 17-й Криворізькій танковій бригаді, 129-й бригаді, 28-й бригаді, 40-й бригаді, 123-й бригаді, 151-й бригаді, 24 ОШБ «Айдар». 
 
Зокрема, передали 2 пікапи, 40 квадрокоптерів, 14 тепловізійних прицілів та приладів нічного бачення, 576 од. обладнання для тренувань, 3 3-D принтери, маскувальні сітки, кабелі, будівельні матеріали та дуже багато іншого.
 
Таким чином, Радою оборони міста надана пряма допомога нашим військовим на суму вже понад 2,37 млрд. грн. Це один із найбільших показників в Україні по допомозі ЗСУ від міст. Робота триває.
 
- Продовжується четверта цього року «хвиля» видачі безкоштовних продуктових наборів від міста тим родинам криворіжців, хто найбільше цього потребує. У цю «хвилю» ще 25 тисяч сімей отримають набори. Усі 25 стаціонарних пунктів видачі у всіх районах міста працюють, маломобільним людям набори доставляють додому працівники соціальних служб. Вже видано 14 377 наборів, а з початку війни криворіжці отримали вже 708,3 тисяч  безкоштовних продуктових наборів від міста. І така допомога буде продовжена. 
 
- Щодо ситуації на нашому напрямку фронту, то за даними Генштабу ЗСУ наші воїни продовжують завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці. За даними Генштабу загальні втрати ворога за минулу добу склали 1060 окупантів, 3 танки, 8 ББМ, 14 артсистеми, 1РСЗВ, 28 од. автомобільної та 6 од. спеціальної техніки. Дякуємо нашим Захисникам за щоденний подвиг!
 
- Вчора пізно ввечері та вночі в небі над нашою областю, в тому числі Криворіжжям, було збито 6 ударних ворожих БпЛА типу "шахед" Дякуємо ППО! Але, шановні земляки, загроза ворожих атак зберігається, тому дотримуйтесь правил повітряної тривоги.
 
- На нашому напрямку у Нікопольському районі ворог вночі та вденьатакував з артилерії, БпЛА та дронами-камікадзе Нікополь і Марганецьку громаду. Без втрат.
 
- У Криворізькому районі обстрілів не було. 
 
- Шановні земляки! Вкотре  прошу бути обережними. Лише минулої доби на території області надзвичайники ліквідували 5 пожеж у лісових масивах, 131 займання сухостою та 15 загорань сміття. Загальна площа знищених вогнем екосистем - 159 га. Багато хто бачив, як внаслідок необережності чи безвідповідальності були пожежі, у тому числі й сьогодні, й у нас у місті. Тож вкотре нагадую про необхідність дотримання правил пожежної безпеки. Будьте обережні самі та стежте за дітьми - в умовах воєнного стану підпал трави може розцінюватись і як кримінальний злочин.
 
- Та про наші мирні перемоги. На Чемпіонаті України з вільної боротьби серед жінок, який проходив у м. Хмельницький, вихованка нашої ДЮСШ №2 Дар'я Константинова у в/к 76 кг виборола срібну медаль. Вітаю спортсменку та бажаю нових успіхів!
 
Як завжди зберігаємо спокій, витримку, віримо у наші незламні Збройні Сили, нашого Президента та нашу неминучу Перемогу! 
Скучної вам ночі, дорогі земляки!
Слава Кривбасу та Слава Україні!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых